Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ατρόμητος 2023/24: Ομοιογενής και αναβαθμισμένος στη σημαδιακή χρονιά!

Ατρόμητος 2023/24: Ομοιογενής και αναβαθμισμένος στη σημαδιακή χρονιά!

Να συνδυάσει τα 100 έτη ιστορίας του με μια πετυχημένη χρονιά, θα επιδιώξει ο Ατρόμητος τη σεζόν 2023/24!

Ήδη από πέρυσι, η ομάδα του Κρις Κόλμαν -που παραμένει στο τιμόνι- κατέστησε ως κακή παρένθεση τη σεζόν 2021/22 (όπου, με τον Ουαλό τεχνικό να αναλαμβάνει στα μισά, απέφυγε στο φινάλε τον υποβιβασμό). Στην κανονική διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος, λοιπόν, οι Περιστεριώτες τερμάτισαν στην 8η θέση και στο -10 από τον Βόλο και την 6άδα. Συγκομιδή 29 βαθμών (7Ν-8Ι-11Η) με απολογισμό 25 γκολ ενεργητικό και 29 παθητικό (8η καλύτερη επίθεση στη Λίγκα και 6η σε επίπεδο άμυνας). Στα Playouts διατηρήθηκαν στη 2η θέση (8η συνολικά) όντας στο -3 από τον ΟΦΗ και σημειώνοντας 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (9-7 τα τέρματα).

Ατρόμητος: Το προφίλ για τη σεζόν 2023/24

Στόχος ενόψει της νέας σεζόν; Το βήμα παραπάνω! Η είσοδος στα Playoffs πάντα φυσικά θα υπάρχει στο κάδρο για τον Ατρόμητο, χωρίς όμως να αποτελεί αυτοσκοπό για φέτος.

Το σημαντικότερο είναι να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική πρόοδο, κάτι που στις τάξεις του «Αστεριού» επιθυμούν να αποτυπωθεί και στη βαθμολογία. Άλλωστε, τα δείγματα γραφής στα φιλικά είναι άκρως ενθαρρυντικά και έρχονται ουσιαστικά να δώσουν συνέχεια στην καλή εικόνα που παρουσίασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών η ομάδα του Κόλμαν.

Ένα σύνολο με σταθερές, που διατήρησε σε σημαντικό βαθμό τον κορμό του αλλά και το οποίο προχώρησε σε αξιόλογες κινήσεις ενίσχυσης. Προεξέχοντος αυτών ο Αγκιμπού που δεν αποτελεί βέβαια νέο πρόσωπο, μιας και ο Ατρόμητος ανανέωσε τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης που προσέφερε πολλά στην ολιγόμηνη παρουσία του στο Περιστέρι και ο οποίος συνιστά την τελευταία από τις 10 μεταγραφές που πραγματοποίησε συνολικά το κλαμπ του (αναλύονται παρακάτω).

Τυπικά, ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποια έξτρα κίνηση που συνήθως προκύπτει ως ευκαιρία στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ή εάν φυσικά μεσολαβήσει κάποια πώληση.

Τι έκανε το καλοκαίρι (3Ν-2Ι): Αν μη τι άλλο, τα πεπραγμένα του Ατρομήτου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του (το βασικό στάδιο της οποίας πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά Πηλίου), άφησαν υποσχέσεις για κάτι καλό.

Δεν είναι μόνο ότι παρέμεινε αήττητος -μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες- στα πέντε φιλικά που έδωσε (σύμφωνοι, πάντα το αποτέλεσμα έχει τη μικρότερη σημασία αυτή την περίοδο, αλλά δείχνει και κάτι για τον χαρακτήρα που χτίζει το σύνολο). Ταυτόχρονα, έβγαλε επί χόρτου για σημαντικά χρονικά διαστήματα πολύ καλά δείγματα γραφής: Εξαιρετική κυκλοφορία, άμεσο και γρήγορο παιχνίδι, παραγωγικότητα (άλλωστε σκόραρε σε όλα), ισορροπία στις γραμμές και κατά βάση καλή οργάνωση στα μετόπισθεν. Από άποψη στατιστικών ξεχώρισε ο Ρομπάιγ (2 γκολ/2 ασίστ). Εάν και οι διακριθέντες ήταν αρκετοί περισσότεροι, μεταξύ αυτών και τα νέα αποκτήματα.

Φάνηκε ότι ο Κρις Κόλμαν έχει εξελίξει το παιχνίδι της ομάδας του, με τη δουλειά να είναι εμφανής. Δεδομένα θα χρειαστεί αυτό να αποτυπωθεί και σε διάρκεια, εάν και είναι κάτι που συνήθως θέλει τον (λίγο ή πολύ) χρόνο του.

Τα αποτελέσματα: Βόλος-Ατρόμητος 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-1, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-1, Ατρόμητος-ΟΦΗ: 2-2, Λαμία-Ατρόμητος 0-2.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*