Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας εξάδας πέρασε από τη Ριζούπολη

Αστέρας εξάδας πέρασε από τη Ριζούπολη

Στην πρώτη εξάδα της Super League Ιnterwetten ο Αστέρας, με εκτελεστή τον Μπαράλες μέσα στη Ριζούπολη επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η δεύτερη μόλις νίκη των Αρκάδων στα τελευταία έντεκα ματς, ήταν αρκετή για να τους φέρει στην εξάδα. Με γκολ του συνήθους υπόπτου, Χερόνιμο Μπαράλες, ο Αστέρας έμεινε για τρίτο σερί εκτός έδρας ματς αήττητος, αντίθετα με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που συνέχισε το… χούι της να κερδίζει μόνο μακριά απ΄ το «Γ.Καμάρας». Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει στα τελευταία έξι παιχνίδια της, τρεις νίκες (όλες εκτός έδρας) και τρεις ήττες (όλες εντός έδρας).

Ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας, πήγε δικαίως προηγούμενος στα αποδυτήρια. Πολύ καλύτερος ο Απόλλων στο δεύτερο μέρος, πίεσε ασφυκτικά στο τέλος, είχε δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι από το παιχνίδι.

Στο… μυαλό του κόουτς

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βέρνχουλστ, στην άμυνα τους Μπρούσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες και Μπαξεβανίδη, στη μεσαία γραμμή τους Κολ, Σλίβκα, Tσιλούλης, Φατιόν και προωθημένους τους Μαρκ Φερνάντεθ και Ντάουντα.

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με Τσιφτσή (τερματοφύλακα), Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβάρες (άμυνα), Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (μεσαία γραμμή), Λούις Φερνάντεθ, Κρέσπι και Μπαράλες (επίθεση).

To ματς

Με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση εκατέρωθεν κύλησε το πρώτο 20λεπτο του αγώνα (ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Φατιόν στο 18΄ για οφσάιντ). Σε εκείνο το σημείο (20΄), ο συνήθης ύποπτος των Αρκάδων, Χερόνιμο Μπαράλες, είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του Κάρλο Μπρούσιτς και έκανε το 1-0. Ο Κροάτης γύρισε τη μπάλα επιπόλαια προς τα πίσω, ο Μπαράλες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βέρχουλστ και πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ του Αστέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση μέχρι το 45΄. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε απολύτως φυσιολογικά, αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας κυρίως του πρώτου μισού του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πολύ πιο απειλητικά, πήρε την κατοχή της μπάλας και έφθανε με σαφώς μεγαλύτερη συχνότητα στην περιοχή του αντιπάλου του. Η ομάδα της Τρίπολης επέλεξε να αμυνθεί μαζικά και να περιμένει κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει, επιλογή που βγήκε στον Μίλαν Ράσταβατς, αφού μέχρι το 65΄ οι ποδοσφαιριστές του δεν απειλήθηκαν καθόλου. Ωστόσο, στο 67΄ οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ με το σουτ εντός περιοχής του Ντάουντα, αλλά ο νεαρός Τσιφτσής πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση κρατώντας το μηδέν.

Η μεγαλύτερη στιγμή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήρθε στο 83΄: από σέντρα του Μουνιέ, ο -κορυφαίος της ομάδας του- Φατιόν πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα. Μέχρι το φινάλε, η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αλλά ο Αστέρας κατάφερε, έστω και αγχωτικά, να κρατήσει το τρίποντο που τον ανέβασε… εξάδα.

MVP: Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε ακόμη ένα γκολ (το 9ο στο πρωτάθλημα), το οποίο ήταν και το καθοριστικό για το τρίποντο που έφερε τον Αστέρα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ποιός να συγκριθεί μαζί του…

Ο μοιραίος: Kάρλο Μπρούσιτς. Ο Κροάτης αμυντικός έκανε «δώρο» το γκολ στον αντίπαλο, με το εντελώς επιπόλαιο γύρισμά του, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που η άμυνα της ομάδας του δεν απειλήθηκε σε πολλές φάσεις. Φέρει το σημαντικότερο μερίδιο για την ήττα.

Η σφυρίχτρα: Άγγελος Ευαγγέλου. Χωρίς διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κύλησε το παιχνίδι, γεγονός που φανερώνει ότι η διατησία του Ευαγγέλου ήταν καλή.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρνχουλστ, Μπρούσιτς (66΄ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Σλίβκα (66΄ Βιτλής), Tσιλούλης, Φατιόν, Μαρκ Φερνάντεθ (88΄ Βάρκας), Ντάουντα

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90΄+3΄ Κώτσιρας) , Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67΄ Καπίγια), Λούις Φερνάντεθ (79΄ Πασαλίδης), Κρέσπι (67΄ Τιλίκα), Μπαράλες

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*