Home / Άλλα Σπόρ / Αποκλεισμοί για τις διεθνείς μας στον πρώτο προκριματικό γύρο του αγγλικού WTT Feeder πινγκ πονγκ

Αποκλεισμοί για τις διεθνείς μας στον πρώτο προκριματικό γύρο του αγγλικού WTT Feeder πινγκ πονγκ

Η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα αποκλείστηκαν στον πρώτο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών του αγγλικού WTT Feeder και δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μία πρώτη βαθμολογική συγκομιδή από αυτό το τουρνουά. Με δεδομένη τη δυσκολία κι από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι από το «νοκ άουτ» σύστημα διεξαγωγής είχαν όλες ελπίδες για νίκη (άλλη λιγότερες, άλλη περισσότερες), αλλά δεν ήρθε κάτι ουσιαστικό.

Η ελληνική παρουσία στο Μάντσεστερ θα συνεχιστεί μόνο με τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος αγωνίζεται από την Παρασκευή στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών. Στους «32», κληρώθηκε με τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου.

Δύο ήταν οι προκριματικοί γύροι του απλού στο Feeder της Αγγλίας σε άνδρες και γυναίκες κι έδιναν συνολικά από οκτώ προκρίσεις. Από τις τρεις πρωταθλήτριές μας, η Τέρπου κι η Τσεκούρα άρχισαν ως αουτσάιντερ, ενώ η Παπαδημητρίου είχε τις πιθανότητες με το μέρος της.

Οι δύο πρώτες έγιναν ανταγωνιστικές ανεξάρτητα από το αν αποκλείστηκαν στα τρία σετ, ενώ η τρίτη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να μπει στον καθοριστικό προκριματικό γύρο σε ματς όπου είχε προηγηθεί με χαρακτηριστική ευκολία.

Χρονικά αγωνίστηκαν αρχικά η Τέρπου (νούμερο 337 αυτή τη βδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη) κι η Τσεκούρα (Νο 397). Η Τέρπου απέδωσε καλά απέναντι στην Πολωνέζα Καταρζίνα Βέγκρζιν (Νο 134) και διεκδίκησε τη νίκη. Όλα τα σετ ήταν κλειστά, στο τρίτο η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2021 κάλυψε χάντικαπ από το 1-6, ισοφάρισε σε 10-10 κι απέκτησε και σετ μπολ, αλλά δεν κατάφερε τη μείωση του σκορ (8-11, 9-11, 12-14).

Η Τσεκούρα τέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Νο 139), γνωστή και στους Έλληνες φιλάθλους από την περσινή συνεργασία της με τον Ολυμπιακό. Επιχείρησε να την αιφνιδιάσει με το κομπίνα-λάστιχο στο backhand και την πίεσε σε όλα τα σετ. Αν έφτανε στην ισοφάριση στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε 7-5, η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Το σετ πήγε στο 9-9 κι η Βιβαρέλι αξιοποίησε και τα δύο σερβίς της για να γραφτεί μετά το τελικό 3-0 σετ (6-11, 9-11, 8-11).

Λίγο αργότερα, η Παπαδημητρίου (Νο 383) ήταν το φαβορί κόντρα στη 17χρονη Χάνα Σίλκοκ από το νησί Τζέρσεϊ (Νο 586) κι αυτό έδειξε και στην αρχή του αγώνα αφήνοντας άποντη την αντίπαλό της στο πρώτο σετ! Στη συνέχεια, όμως, το ματς πήρε απρόσμενα κακή τροπή. Η αριστερόχειρας δέχτηκε την ισοφάριση και το χειρότερο είναι ότι έχασε στην παράταση το τρίτο σετ, στο οποίο προηγήθηκε 10-4! Μετά επηρεάστηκε και ψυχολογικά και, μένοντας πίσω 1-5, έχασε και το τέταρτο σετ (11-0, 7-11, 16-18, 8-11).

Από την πλευρά του, ο Γκιώνης αρχίζει την Παρασκευή τη δική του προσπάθεια με αντίπαλο τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2018.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*