Home / Ομάδες / “Αντίο” με κλάματα από τον σπουδαίο Μιλίτο!

“Αντίο” με κλάματα από τον σπουδαίο Μιλίτο!

Ο Ντιέγκο Μιλίτο πήρε την απόφαση να βάλει “τίτλους τέλους” στην σπουδαία καριέρα του σε ηλικία 37 ετών, έχοντας ως τελευταίο ποδοσφαιρικό σταθμό τη Ράσινγκ Κλουμπ. Ξέσπασε σε κλάματα στο “αντίο” του .

Πήρε πρωταθλήματα και Κύπελλα, σήκωσε Champions League, έχοντας βάλει φαρδιά πλατιά την δική του “υπογραφή” και αποφάσισε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλει “τίτλους τέλους” σε μια λαμπρή και σπουδαία καριέρα.

Ο Αργεντινός, Ντιέγκο Μιλίτο, σταμάτησε την μπάλα στα 37 του χρόνια και ξέσπασε σε δάκρυα, αποχαιρετώντας τους φίλους της Ράσινγκ Κλουμπ, στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία τριετία.

Ο άλλοτε στράικερ της Τζένοα, της Σαραγόσα και της Ίντερ, ήταν αυτός που έβαλε τα δυο γκολ στον τελικό της Μαδρίτης το 2010 ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπάγερν Μονάχου (2-0) και μεσουρανούσε για χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Στο ματς με την Τεμπερλέι, σκόραρε με πέναλτι στο 17′, συμμετείχε και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας, ενώ στο τέλος “λύγισε” και ξέσπασε σε κλάματα. Ένας σπουδαίος φορ αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο…

Μερικά λόγια για τον Μιλίτο…

Στις 12 Ιουνίου του 1979 στην πόλη Μπερνάλ, που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες, είδε το πρώτο φως ο Μιλίτο. Σε μικρή ηλικία, μπήκε στις ακαδημίες της Ράσινγκ Κλουμπ και αμέσως πήρε το ψευδώνυμο “πρίγκιπας”, λόγω της ομοιότητας του με τον Έντσο Φραντσέσκολι.

Το 1999, έκανε τα πρώτα του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο χωρίς ωστόσο να σκοράρει αρκετά, αφού του πήρε δυο σεζόν μέχρι να αρχίσει να βάζει γκολ με συνέπεια. Στην αγαπημένη του Ράσινγκ παρέμεινε για τέσσερις σερί σεζόν μέχρι να μετακομίσει στην Ιταλία και την Τζένοα το 2004. Ύστερα από δυο καλές χρονιές, ήρθε η μετεγγραφή στην Σαραγόσα, για να επιστρέψει στην Τζένοα τρία χρόνια αργότερα.

Τον Μάιο του 2009, ο Μιλίτο πήρε την πρώτη μεγάλη μετεγγραφή της καριέρας του, υπογράφοντας στην Ίντερ, με την οποία κατέκτησε τα πάντα. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι τραυματισμοί τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπώρησαν αρκετά, με αποτέλεσμα το 2014 να ακούγονται φήμες για πρόωρο “αντίο”. Τελικά, επέστρεψε στη Ράσινγκ και με την φανέλα της είπε το “αντίο”.

 πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*