Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ανακοίνωσε Χούμελς η Μπάγερν!

Ανακοίνωσε Χούμελς η Μπάγερν!

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα από την Μπάγερν Μονάχου αφού μισή ώρα μετά τον Ρενάτο Σάντσες ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ματς Χούμελς μέχρι το 2021!

H 10η Μαΐου 2016 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η ημέρα των μεγάλων “μπαμ” από την Μπάγερν Μονάχου. Η τετράκις πρωταθλήτρια Γερμανίας υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον 18χρονο Πορτογάλο μέσο της Μπενφίκα, Ρενάτο Σάντσες, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και μέσα σε διάστημα μισής ώρας ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ματς Χούμελς, επίσης μέχρι το 2021!

Ο 27χρονος Γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός ήταν μέλος της Ντόρτμουντ από το 2009 όμως το καλοκαίρι του 2017 έληγε η συνεργασία του με τους Βεστφαλούς, με την ομάδα του Μονάχου να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός αλλά και την δηλωμένη επιθυμία του παίκτη να φορέσει τη φανέλα της και να τον εντάσσει στο δυναμικό της. Πλήρωσε μάλιστα αδρά για να τον ντύσει στα κόκκινα αφού κατέβαλε 38.000.000 ευρώ στους “κιτρινόμαυρους”!

Πέρα μάλιστα από έναν παίκτη κλάσης με τον οποίο θωρακίζει την άμυνά της, η Μπάγερν επιτυγχάνει και ένα ηχηρό “χτύπημα” στην Ντόρτμουντ καθώς ο Χούμελς γίνεται ο τρίτος κατά σειρά που κάνει το δρομολόγιο Ντόρτμουντ-Μόναχο τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τα χνάρια των Γκέτσε (2013) και Λεβαντόβσκι (2014).

“Ο Ματς είναι ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο. Θα αυξήσει την ποιότητα της ομάδας μας ακόμα περισσότερο”, δήλωσε μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του Χούμελς ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χούμελς βγήκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου (την οποία υποστήριζε από μικρός), στις 19 Δεκεμβρίου 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Βαυαρούς ενώ στις 19 Μαΐου 2007 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ματς Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν (στο εντός έδρας 5-2 της Μάιντς).

Τον Ιανουάριο του 2008 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ντόρτμουντ ενώ το 2009 οι Βεστφαλοί τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή από την Μπάγερν. Στο διάστημα που ήταν κάτοικος του “Signal-Iduna Park” ο πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γερμανίας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Γερμανίας με τη φανέλα της Ντόρτμουντ ενώ ήταν παρών και στον χαμένο τελικό του Champions League το 2013 απέναντι στην Μπάγερν

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*