Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ: Καθίζηση ξανά στον δεύτερο γύρο

ΑΕΚ: Καθίζηση ξανά στον δεύτερο γύρο

Για μία ακόμη σεζόν η ΑΕΚ υπέστη τεράστια αγωνιστική καθίζηση στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα η φετινή κατρακύλα ήταν ακόμη μεγαλύτερη κι από την περσινή για την «Ένωση» και δεν μετρίασε την κατάσταση ούτε η χθεσινή σημαντική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (2-1). Επειδή όμως οι αριθμοί φανερώνουν τα πάντα, ας δούμε πόσο θαλάσσωσε τα πράγματα η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο της Super League τόσο την περασμένη περίοδο, όσο και την τρέχουσα.

Η «Ένωση» ήταν δεύτερη φέτος στον πρώτο με συγκομιδή 27 βαθμών και απολογισμό 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (25-14) έχοντας απόσταση 8 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές. Στον δεύτερο γύρο, ωστόσο, η ΑΕΚ υποχώρησε στην τρίτη θέση, τερμάτισε στο -19 από τους «ερυθρόλευκους» και στο -7 από τον ΠΑΟΚ έχοντας απόσταση αναπνοής πλέον από Άρη (+1) και Παναθηναϊκό (+4). Στους αγώνες μεταξύ 14ης και 26ης αγωνιστικής συγκέντρωσε μόλις 19 βαθμούς (8 λιγότερους δηλαδή από τον πρώτο γύρο), μετρώντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες και 17-14 γκολ. Μάλιστα, αν απομονώσουμε τη βαθμολογία μόνο του δευτέρου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μόλις έβδομοι, αφού μεγαλύτερη συγκομιδή είχαν όχι μόνο Ολυμπιακός (30), ΠΑΟΚ (31), Παναθηναϊκός (22) και Άρης (22), αλλά επίσης ο Αστέρας Τρίπολης (21) και ο Παναιτωλικός (20).

Ανάλογη πτώση είχε η ΑΕΚ και την περασμένη σεζόν (2020/21). Στον πρώτο γύρο ήταν τέταρτη μεν, αλλά μόλις στο -6 από τον Ολυμπιακό, με απολογισμό 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (24-13 τα γκολ). Στον δεύτερο γύρο, ωστόσο στον δεύτερο γύρο υποχώρησε στο -19 από την κορυφή κερδίζοντας μόλις 13 βαθμούς, με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες (17-16 τα γκολ). Έτσι τερμάτισε τρίτη, στο -3 από τον Άρη, ενώ απομονώνοντας τη βαθμολογία στον δεύτερο γύρο ήταν πέμπτη, πίσω από Ολυμπιακό (-13), Παναθηναϊκό (-6), Αστέρα (-4) και Άρη (-1).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*