Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Έτσι πάει στον τελικό με Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός

Έτσι πάει στον τελικό με Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο την Κυριακή ο Βασίλης Βούζας έδωσε ανάσες σε αρκετούς παίκτες του, ανοίγοντας το ροτέισον, καθώς έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 19 παίκτες στα δύο ματς που έχει κάτσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και θα σημειωθούν επιστροφές κόντρα στην Μπεσίκτας (16/03, 20:00).

Ο Λεάλι θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια και στη ρεβάνς με τους Τούρκους, παρότι ο Καπίνο έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος πλέον. Ο 23χρονος πορτιέρο έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει ματς στα πόδια του, καθώς ο Ορέστης Καρνέζης έχει τεθεί νοκ-άουτ για το ματς της Εθνικής με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στα δύο άκρα της άμυνας θα επιστρέψουν Σισοκό και Φιγκέιρας (κόντρα στον Ατρόμητο χρησιμοποιήθηκαν Ντε λα Μπέγια και Παρέδες), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον το ποιους στόπερ θα επιλέξει ο Βασίλης Βούζας. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αγωνιστούν Μποτία και Ρέτσος. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεγράψουμε τον Ντα Κόστα, που ήταν καλός κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου, δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη με το τέρμα που σημείωσε, ενώ στο πρώτο παιχνίδι με την Μπεσίκτας (είχε αγωνιστεί ως αλλαγή) έκανε καθοριστικό τάκλιν στο 87’ στον Τοσούν.

Ο Ρομαό δεν έπαιξε λεπτό την Κυριακή και εκτιμάται ότι έγινε για να πάρει ανάσες και αναμένεται κι αυτός να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Ανοιχτό παραμένει το ποιος θα βρεθεί στο πλευρό του. Ο Καμπιάσο δεν ξεκουράστηκε τις τελευταίες ημέρες, αγωνίστηκε 74 λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έπαιζε πολύ τον τελευταίο καιρό και θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Οπότε, πιθανόν γι’ αυτό να μην τον άφησε στον πάγκο τις προάλλες.Παράλληλα, ο Μάρτινς δεν είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει αουτσάιντερ για βασικός. Στην αρχική ενδεκάδα θα είναι και ο Ελιουνούσι, ενώ βασικός θα παίξει φυσικά ο Φορτούνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ανσαριφάρντ, όπως και στο πρώτο ματς. Ο Όσκαρ Καρντόσο δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής στα δύο ματς με το νέο τεχνικό τιμ και υπάρχει εξήγηση.

Στον Βασίλη Βούζα δεν αρέσουν οι μακρινές και μπαλιές από την άμυνα και δεν θέλει να γίνονται συνεχώς σέντρες και αυτόν ο τρόπος παιχνιδιού βολεύει αρκετά τον έμπειρο φορ. Από εκεί και πέρα μένει ένα κενό που πρέπει να συμπληρωθεί στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αν δεν προερχόταν από τραυματισμό θα έπαιζε σίγουρα ο Σεμπά. Ο Μανθάτης ήταν βασικός στο Καραϊσκάκη με τους Τούρκους, αλλά δεν κινήθηκε στα δικά του στάνταρ. Πάντως, κόντρα στον Ατρόμητο δεν χρησιμοποιήθηκε και πιθανόν να ακολουθήσει την ίδια τακτική με Ρομαό ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*