Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Άλλη ΑΕΚ με Κριχόβιακ

Άλλη ΑΕΚ με Κριχόβιακ

Αρκετά δείγματα της τεράστιας ποιότητάς του έδειξε ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ έχοντας πολύ σημαντική συμβολή στο 1-1 της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πολωνός χωρίς να έχει καλά-καλά ούτε μια εβδομάδα με την υπόλοιπη ομάδα συμπληρωμένη από την ώρα που αποκτήθηκε, καθώς είχε από μισή εβδομάδα προπονήσεων πριν τους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (μιας και μεσολάβησαν οι υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα), δείχνει ήδη την κλάση του και πόσο έλειπε ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά από την «Ένωση». Όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως από την εποχή που τραυματίστηκε ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Ο 32χρονος άσος «φίλτραρε» εξαιρετικά όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Ήταν ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ στις περισσότερες περιπτώσεις όχι απλώς αντιμετώπιζε σωστά την πίεση που ασκούσαν ψηλά οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και που αρκετές φορές έβγαιναν με εξαιρετικές προϋποθέσεις σε αντεπιθέσεις, άσχετα αν και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία εξ αυτών και τελικά σκόραραν από στατική φάση. Και μάλιστα, ο πολύπειρος μέσος τα κατάφερε περίφημα όχι απέναντι σε τυχαίους αντιπάλους, αλλά σε ποδοσφαιριστές του επιπέδου του Εμβιλά και του Μαντί Καμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κριχόβιακ απέφυγε τα γεμίσματα (δεν είχε ούτε ένα στα… τυφλά) και προσπαθούσε να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας του ορθολογικά. Ο Πολωνός διεθνής «κατέγραψε» (σύμφωνα με τη στατιστική) 14 πάσες, διπλάσιες από τον δεύτερο συμπαίκτη του (επτά είχε ο Στίβεν Τσούμπερ), ενώ τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε ήρθαν κυρίως από τις στιγμές που επιχείρησε κάποιες βαθιές μπαλιές με περισσότερο ρίσκο για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα που έχουν στο χώρο Γκαρσία και Τσούμπερ.

Παράλληλα, ανταποκρίθηκε καλά ανασταλτικά έχοντας τρία κλεψίματα, όσα μόνο οι Μήτογλου και Μοχαμάντι, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να κάνει ούτε ένα φάουλ. Συν τοις άλλοις, έδειξε να «δένει» πολύ καλά με τον Νταμιάν Σιμάνσκι, με τον τελευταίο να παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση έχοντας δίπλα τον συμπατριώτη του, αλλά και τους δύο παίκτες να έχουν αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αλληλοσυμπληρώνονται: ό,τι στερείται ο Κριχόβιακ σε τρεξίματα και ένταση, το προσφέρει ο Σιμάνσκι και ό,τι στερείται ο τελευταίος σε προώθηση του παιχνιδιού και κάθετες πάσες το δίνει ο πρώτος.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μπορεί να ελπίζει σε ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στα επτά εναπομείναντα παιχνίδια από τον Πολωνό άσο, δεδομένου ότι πλέον θα τον έχει στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας. Κι αν ο Κριχόβιακ συνεχίσει να αποδίδει όπως χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι σαφές πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει και μετά το τέλος της σεζόν. Ή έστω να βρει έναν παίκτη με εφάμιλλα χαρακτηριστικά και ανάλογη ποιότητα, που τόσο έλειψε εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από το ρόστερ της.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*