Home / Ποδόσφαιρο / Όταν η ανθρώπινη Ευφυΐα συναντά την ποδοσφαιρική τέχνη (Vid & Pic)

Όταν η ανθρώπινη Ευφυΐα συναντά την ποδοσφαιρική τέχνη (Vid & Pic)

Με αφορμή τα τριακοστά έβδομα γενέθλια του,σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα από άγνωστες και γνωστές πτυχές,από την ζωή ενός από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου,του μεγάλου Αντρέα Πίρλο.

”Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στην τέχνη εκτός από το ταλέντο”έλεγε ο Ρώσος συγγραφέας Άντων Τσέχοφ
Πόσο εύκολο είναι όμως να συνδυάσει κάποιος ταλέντο και τέχνη;
Είναι δυνατόν κάποιος να έχει μεγάλο ταλέντο,αλλά ταυτόχρονα να είναι και μεγάλος μαέστρος της τέχνης;
Άν θέλουμε να μιλήσουμε,για συνδυασμό ποδοσφαιρικού ταλέντου και Ευφυΐας με πινελιές ποδοσφαιρικής τέχνης,ένα όνομα μας έρχεται στο μυαλό.ΑΝΤΡΕΑ ΠΙΡΛΟ.
Γεννημένος στο Φλέρο της Λομπαρδίας, στις 19 Μαΐου 1979,ο Αντρέα Πίρλο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της επαρχίας του, την Μπρέσια, με την οποία έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ρετζίνα
Η ποδοσφαιρική του αξία μπορεί να παρομοιαστεί σαν το παλιό καλό κρασί.Όσο περνάει ο καιρός τοσο πιο ελκυστικός και καλύτερος γίνεται.
Η επαφή του με την μπάλα χαρισματική.Λες και ο Θεός έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να φτιάξει το δεξί του πόδι.
Το ποδοσφαιρικό του μυαλό είναι τόσο αναπτυγμένο,όπως μια εξίσωση του Αϊνσταίν.
Όταν τον βλέπει κάποιος να είναι έτοιμος να εκτελέσει φάουλ,είναι τόσο σίγουρος οτι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα,όσο είναι σίγουρος οτι η γή είναι στρογγυλή.

”Ο Πίρλο είναι ένας σιωπηλός ηγέτης.Μιλάει με τα πόδια του”.Δηλώνει ο Μαρτσέλο Λίπι,προπονητής του στην Ιταλία που κατέκτησαν μαζί το παγκόσμιο κύπελλο το 2006.
”Ο Πίρλο είναι ιδιοφυΐα.Μαζί με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο,πιστεύω οτι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει βγάλει η Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια”Δήλωσε ο συμπαίκτης του στην Γιουβέντους,Τζιανλουίτζι Μπουφόν
”Πιστεύω οτι άμα βρισκόμουν για 3 δευτερόλεπτα στο μυαλό του Αντρέα θα είχα τρελαθεί.Έχει την ικανότητα να σκέφτεται 1000 πράγματα μέσα σε λίγο χρόνο”.Δήλωσε ο παλιός συμπαίκτης του στην Μίλαν και στην Εθνική Ιταλίας Τζενάρο Γκατούζο.

”Το ονειρό μου απο μικρό παιδί ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να κατακτήσω το παγκόσμιο κύπελλο.Εφόσον τα κατάφερα μπορώ να πεθάνω ήσυχος”Δηλώνει ο ίδιος

preview
Αξίζει να σημειωθεί,οτι στην καριέρα του σε Μπρέσια,Ρετζίνα,Ίντερ,Μίλαν,Γιουβέντους και Εθνική Ιταλίας έχει 60 γκόλ εκ των οποίων τα 45 είναι με εκτελέσεις φάουλ.

Στην καριέρα του σε Μπρέσια,Ίντερ,Ρετζίνα,Μίλαν,Γιουβέντους,Νιού Υόρκ Σίτι και Εθνική Ιταλίας έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους.Οι πιο σπουδαίοι βέβαια είναι το Παγκόσμιο κύπελλο στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006,με την ”Σκουάντρα Τζούρα,τα 2 Τσάμπιονς Λίγκ με την Μίλαν το 2003 και το 2007 και τα 6 πρωταθλήματα Ιταλίας με Μίλαν και Γιουβέντους.

Σε ατομικό επίπεδο,οι πιο σπουδαίες διακρίσεις του είναι:Καλύτερος παίκτης για το πρωτάθλημα Ιταλίας το 2012,το 2013 και το 2014,Mvp του τελικού του Μουντιάλ το 2006,κόντρα στην Γαλλία,Μέλος της καλύτερης ενδεκάδας στο Μουντιάλ του 2006 και Euro το 2012,Καλύτερος μέσος για το πρωτάθλημα Ιταλίας το 2012 και μέλος του Hall of Fame στην ιστορία της Μίλαν.

 

 

Το καλοκαίρι του 2011 ο πρόεδρος της Μίλαν,Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του θεωρώντας τον ηλικιακά… τελειωμένο όντας 32.Την ευκαιρία δεν έχασε η Γιουβέντους και τον έκανε αμέσως δικό της χωρίς χρήματα καθώς ήταν ελεύθερος.Απο εκείνη την στιγμή η Γιουβέντους μετράει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα ενώ η Μίλαν κατρακυλάει συνεχώς.
Στον ελεύθερο του χρόνο ο Αντρέα Πίρλο περνάει στο αμπέλι του καθώς είναι μεγάλος λάτρης του κρασιού.Επίσης εδω και χρόνια βγάζει το δικό του κρασί με την παραγωγή να είναι δική του.

Screen-Shot-2015-03-11-at-18.59.59
Βασίλης Μπατζής

Πηγές
Gazzeta.gr
Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*