Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Το καλό πράσινο μομέντουμ δεν έφερε γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο

Το καλό πράσινο μομέντουμ δεν έφερε γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο

*Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό σε πρώτη φάση ήταν η νίκη επί της ΑΕΚ και σε δεύτερη να μη χάσει. Το πρώτο δεν το κατάφερε. Αν το έκανε σήμερα, θα ήταν με το ένα πόδι στην Ευρώπη και θα έβαζε πολύ δύσκολα στην «Ένωση». Τώρα, μετά και το 0-0 του ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» παραμένουν αήττητοι στα πλέι οφ -και μάλιστα αύξησαν τη διαφορά από τον Άρη μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό- και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους, έχοντας, όμως, ένα αβαντάζ, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.

*Η διαφορά των δύο βαθμών από την ΑΕΚ παρέμεινε. Ωστόσο, το «τριφύλλι», από τη στιγμή, που δεν ηττήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, απέκτησε πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Το είχε κάνει με τον Άρη, το κάνει τώρα και με την «Ένωση». Από τη στιγμή, που οι διαφορές είναι μικρές, ένα τέτοιο στοιχείο ίσως παίξει τον ρόλο του στην τελική βαθμολογία. Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνει καλύτερη θέση και από τον «δικέφαλο» αν οι δυο τους συγκεντρώσουν στο τέλος τους ίδιους βαθμούς. Το κρατάμε και βλέπουμε…

*Το ντέρμπι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και ήταν περίπου ισορροπημένο. Οι «πράσινοι» είχαν ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να απειλεί στη μοναδική της μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χατζισαφί σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μεγάλη φάση των γηπεδούχων, που από εκεί και πέρα είχαν μόνο κάποιες προϋποθέσεις και δυο-τρεις τελικές, τις οποίες μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι.

*Το «πράσινο» μομέντουμ ήταν από το 65′ και μετά. Σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός υπερείχε ξεκάθαρα της ΑΕΚ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Κεφαλιά του Κουρμπέλη, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Άμραμπατ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Χουάνκαρ πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Κώτσιρα πέρασε άουτ, ενώ σε αυτό το διάστημα χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Καρλίτος σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

*Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» δεν απείλησαν και ταυτόχρονα δεν είδαν και τον αντίπαλο να γίνεται επικίνδυνος. Κάποια αβίαστα λάθη, οδήγησαν την ΑΕΚ σε προϋποθέσεις, αλλά μέχρι εκεί. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Ικανοποίηση για τη μη επικράτηση δεν μπορεί να υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αλλά από τη στιγμή, που η «Ένωση» καιγόταν περισσότερο, το αποτέλεσμα δεν το λες αρνητικό.

*Οι περισσότερες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς βοήθησαν. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή που έγιναν αυτές, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες. Κουρμπέλης και Καρλίτος βοήθησαν, ο Μακέντα προσπάθησε και αυτός κυρίως με κάποιες μεταβιβάσεις από αριστερά (δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση βολής ο Ιταλός, στην επιστροφή του στη δράση), ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Βιτάλ. Ο Παλάσιος ήταν ξανά δραστήριος και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, δίχως, όμως, να απειλήσει ή να κάνει την τελική πάσα. Οι στόπερ τα πήγαν εξαιρετικά, με τον Βέλεθ να έχει καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και να κάνει σπουδαίο ματς. Καλός ήταν και ο Κώτσιρας. Προβλήματα είχε ο Χουάνκαρ, κυρίως στην επανάληψη, χάνοντας δύο φορές Γκαρσία και Άμραμπατ. Η απουσία του Γκατσίνοβιτς στη μεσαία γραμμή φάνηκε, αφού ο Σέρβος είναι ποδοσφαιριστής που διαθέτει διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους μέσους του τριφυλλιού.

*Ένας βαθμός μπήκε στο σακούλι και η μεγάλη και σκληρή προσπάθεια για το πολυπόθητο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» συνεχίζεται. Οι «πράσινοι» έχουν το «πάνω χέρι», παραμένουν αήττητοι στα πλέι οφ, παρουσιάζονται σοβαροί, αλλά η κατάσταση παραμένει οριακή. Θετικό, όπως αναφέραμε παραπάνω, ότι το «τριφύλλι» απέκτησε πλεονέκτημα ισοβαθμίας και με την ΑΕΚ. Χαμηλά η μπάλα και συγκέντρωση για τον Παναθηναϊκό στη δύσκολη συνέχεια για να επιτευχθεί ο στόχος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*