Home / Ποδόσφαιρο / ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ! Χωρίς Κόστα, Τόρες, Μάτα η προεπιλογή της Ισπανίας

ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ! Χωρίς Κόστα, Τόρες, Μάτα η προεπιλογή της Ισπανίας

Ανακοινώθηκε η προεπιλογή της εθνικής Ισπανίας και οι εκπλήξεις είναι πολλές από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν έβαλε… νερό στο κρασί του και παρά τις καλές εμφανίσεις των Φερνάντο Τόρες και Ντιέγκο Κόστα στι φινάλε της σεζόν, τους άφησε εκτός προεπιλογής εθνικής Ισπανίας για το Euro 2016.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης προτίμησε επιθετικούς με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη σεζόν και με μεγαλύτερη σταθερότητα, δικαιώνοντας με την κλήση του τον 35χρονο Αρτίτς Αντούριθ για μία σπουδαία χρονιά με 20 γκολ για την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τόσο ο Τόρες όσο και ο Κόστα είχαν βρεθεί εκτός “φούρια ρόχα” το τελευταίο διάστημα και είχαν χάσει τη θέση τους σε αρκετές αποστολές των Ισπανών, λόγω κακής απόδοσης με το εθνόσημο στο στήθος.

Εκτός έμειναν και οι Φερνάντο Γιορέντε και Άλβαρο Νεγρέδο, οι οποίοι επίσης δεν πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν σε Σεβίλλη και Βαλένθια αντιστοίχως, ενώ αντιθέτως οι Νολίτο και, Λούκας Βάθκεθ και Άλβαρο Μοράτα έπεισαν τον έμπειρο τεχνικό. Ερώτημα προκαλεί η κλήση στον Πέδρο που είχε κακή χρονιά στην Τσέλσι, δίχως πολλά γκολ ή λεπτά συμμετοχής.

Αντιθέτως, οι Χουάν Μάτα και Πάκο Αλκάθερ που είχαν κακή σεζόν με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια αντιστοίχως και αναμενόμενα “κόπηκαν”.

Εκτός τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα βρεθούν και οι “μικροί” Σέρζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα) και Νάτσο Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης).

Στην αποστολή θα βρεθεί και ο αρχηγός Ίκερ Κασίγιας, ωστόσο για πρώτη φορά ενδέχεται να μην είναι βασικός. Τρίτος τερματοφύλακας θα είναι ο Σέρχιο Ρίκο της Σεβίλλης.

Η προεπιλογή αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων θα αποκλειστούν οι δύο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Στις 23 Μαΐου αρχίζουν οι προπονήσεις της Ισπανίας, που θα δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας με Βοσνία, Νότια Κορέα και Γεωργία.

Η προεπιλογή της εθνικής Ισπανίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ίκερ Κασίγιας (Πόρτο), Νταβίδ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σέρχιο Ρίκο (Σεβίλλη)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μαρκ Μπάρτρα (Μπαρτσελόνα), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόρδι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

ΜΕΣΟΙ

Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Μικέλ Σαν Χοσέ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσεσκ Φάμπρεγας (Τσέλσι), Νταβίδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σαούλ Νίνγκεθ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μπρούνο Σοριάνο (Βιγιαρεάλ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Πέδρο (Τσέλσι), Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους), Αρίτς Αντούριθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νολίτο (Θέλτα), Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

 

Πηγή:Contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*