Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Τι θέλουν, τι δεν θέλουν; Οι μεταγραφικές ανάγκες κάθε ομάδας της Super League

Τι θέλουν, τι δεν θέλουν; Οι μεταγραφικές ανάγκες κάθε ομάδας της Super League

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και πριν ξεκουραστούν οι… πρωταγωνιστές, πιάνουν και πάλι δουλειά. Λόγω της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά τον χειμώνα, οι ομάδες αναγκάζονται να σηκώσουν από νωρίς μανίκια, ξεκινώντας νωρίτερα από άλλη φορά προετοιμασία ενώ πλέον τα σενάρια για να πάει πιο αργά η έναρξη του πρωταθλήματος, απλά δεν… παίζουν.

Στις 20 Αυγούστου η Super League ξεκινάει οριστικά και άπαντες πρέπει να είναι έτοιμοι μέχρι τότε. Βέβαια, η θερινή μεταγραφική περίοδος έχει φέτος μεγαλύτερη διάρκεια, ως τα μέσα του Σεπτεμβρίου και ως τα τέλη του ίδιου μήνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές αλλά καταλαβαίνει κανείς πως αν μια ομάδα φτάσει να ψάχνει μέχρι τότε για μεταγραφή, τότε θα μιλάμε για κάποια… πινελιά στο δημιούργημα ή ανάγκη που προέκυψε.

Πάμε να δούμε τι χρειάζεται κάθε μία από τις 13+1 ομάδες της Super League. Και λέμε +1 γιατί… Ελλάδα είσαι και ακόμη δεν έχουμε μάθει την 14η ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία θα γίνει γνωστή από τα διπλά μπαράζ της Βέροιας με τη Λαμία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Μπορεί να πήρε εύκολα το πρωτάθλημα, ωστόσο το γεγονός πως δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά έχασε και το Κύπελλο, κάνει τον Μαρτίνς και τη διοίκηση να βλέπουν μπροστά τους ένα καυτό καλοκαίρι με αρκετές μεταγραφές. Δύο βασικά μπακ, δεξιά και αριστερά, χρειάζονται σίγουρα, ίσως και… back-up για τα δεξιά (αν φύγει ο Λαλά). Στα στόπερ είναι γεμάτος, αλλά από τη μέση και μπροστά χρειάζεται επίσης ενίσχυση. Δύο τουλάχιστον χαφ, με την προϋπόθεση ότι κανείς από τους δύο Καμαρά δεν θα παραχωρηθεί, κυρίως μιλώντας για την ενίσχυση στο “6” και στο “8”. Ίσως και στη θέση του δεκαριού, αν και βέβαια, επιστρέφει ο Φορτούνης, υπάρχει ο Καρβάλιο και υπό προϋποθέσεις ο Βαλμπουενά. Ο πρώτος και ο τρίτος, όμως, μένει να φανεί πόσο θα στηριχτούν από τον Μαρτίνς.

Στα εξτρέμ υπάρχει η πιθανή πώληση του Μασούρα, ο Ονιεκούρου που δεν υπολογίζεται, ο Ρόνι Λόπες που δύσκολα θα παραμείνει, ο Βρουσάι που δεν παίρνει χρόνο. Αν μείνει ο Μασούρας, συν τον Αγκιμπού ο Ολυμπιακός έχει δύο λύσεις και θα πάει τουλάχιστον για άλλους δύο, ίσως και τρεις εξτρέμ! Για την επίθεση, ο Ελ Αραμπί θα είναι ο ένας εφόσον παραμείνει, ενώ υπάρχουν οι Χασάν, Τικίνιο με συμβόλαιο. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, δείχνουν να ψάχνονται και εκεί…

ΠΑΟΚ


Ολική αναδόμηση του ρόστερ φαίνεται πως θα κάνει ο ΠΑΟΚ! Με τον μέσο όρο ηλικίας να έχει ανέβει σημαντικά, αλλά και με ποδοσφαιριστές να αποχωρούν, ο Λουτσέσκου με τον Μπότο έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Τερματοφύλακα για βασικό, αλλά και για αναπληρωματικό, αριστερό μπακ, τουλάχιστον ένας στόπερ (πιθανότατα δύο), άλλα δύο χαφ, τουλάχιστον ένας εξτρέμ, ένα δεκάρι και ένα φορ γκολτζής συνθέτουν το μεταγραφικό παζλ.

Σας φαίνονται πολλά; Πασχαλάκης, Ζ. Ζίφκοβιτς αποχωρούν, Κρέσπο-Βαρέλα επίσης, ο Βιεϊρίνια πόσο να αντέξει ακόμα, οι Μπίσεσβαρ-Ελ Καντουρί δεν μπορούν να βγάλουν γεμάτη σεζόν, ενώ ο Σβαμπ φεύγει επίσης. Ο Μιτρίτσα είναι δανεικός, οι Ζαμπά-Μουργκ… αμφίβολοι, ενώ σίγουρα χρειάζεται ένας ακόμη επιθετικός να πλαισιώσει τους Ολιβέιρα-Άκπομ.

ΑΡΗΣ


Με δεδομένο πως ο Κουέστα ανανέωσε και ο Λοντίγκιν χάθηκε, μοιάζει δύσκολο για τους Θεσσαλονικείς να πάνε για τερματοφύλακα αλλά υπάρχει το εν λόγω παραθυράκι. Ας μην ξεχνάμε, πάντως και τον Σιαμπάνη. Ο Σούντγκρεν φεύγει και αφήνει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Εμπακατά, οπότε ένας… δεύτερος χρειάζεται, ενώ αριστερό μένει να φανεί τι θα γίνει με Λούμορ-Γκάνεα. Στα χαφ, οι Ματίγια, Σάσα μεγαλώνουν. Δύο παίκτες στον άξονα χρειάζεται, όπως και ένα δεκάρι αφού αποχωρεί σίγουρα ο Μπερτόγλιο. Για τα εξτρέμ θα γίνει κίνηση για την απόκτηση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή και μένει να φανεί τι θα γίνει με Μαντσίνι, Ματέο (μπορεί να υπάρξει πρόταση) και με τον Γκάμα που τελειώνει το συμβόλαιό του. Για την κορυφή της επίθεσης, χρειάζεται τουλάχιστον ένας καθαρόαιμος επιθετικός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Καλείται να κάνει level-up στο ήδη καλό ρόστερ που έχει, στοχεύοντας ψηλότερα. Ήδη πηρε τον Λοντίγκιν και φτιάχνει ισχυρό δίδυμο στον άξονα! Αν φύγει ο Σάντσες θα πάρει έναν δεξιό μπακ, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Χουάνκαρ. Σίγουρα θα πάει για ένα αριστερό μπακ και αν αποχωρήσει ο Ισπανός, τότε θα πάριε δύο. Χρειάζεται δύο χαφ, ενώ παλεύει να δει τι θα γίνει με τον Γκατσίνοβιτς που είναι κομβικός για την ομάδα. Ένας εξτρέμ τουλάχιστον για… back-up στους Αϊτόρ, Παλάσιος χρειάζεται, κλείνοντας και το κενό του Χατζηγιοβάνη, ενώ θα πρέπει να αποκτηθεί φορ που έχει το γκολ. Στην επίθεση υπάρχει ο Ιωαννίδης επίσης και όποιος εκ των Μακέντα, Καρλίτος που θα μείνει. Ίσως και ένας ακόμη στόπερ να αποκτηθεί για να δώσει βάθος στο ρόστερ.

ΑΕΚ


Ο Αλμέιδα με τον Κουχάρσκι έχουν μπροστά τους μπόλικη δουλειά, αφού πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ρόστερ της ΑΕΚ! Στο τέρμα δείχνει να είναι γεμάτη, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν δύο λύσεις προσωρινά. Στα στόπερ χρειάζεται τουλάχιστον μία προσθήκη με τον Βράνιες να μην υπολογίζεται, όπως σίγουρα και στο αριστερό μπακ. Στον άξονα θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, με τους Σιμόες, Σάκχοφ να αποχωρούν και τον Κριχόβιακ να είναι δύσκολος. Μένει να φανεί τι θα γίνει με Φράνσον, Λε Ταλέκ, όπως και με τον βαθμό ετοιμότητας του Γαλανόπουλου. Καταλαβαίνει κανείς πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη τουλάχιστον δύο μέσων, ίσως και τριών, ενώ και στο δέκα θα χρειαστεί ένας παίκτης στο πλάι του Μάνταλου. Για τα εξτρέμ, οι Αμραμπατ, Τάνκοβιτς δύσκολα θα μείνουν και χρειάζεται και εκεί ποδοσφαιριστής, ενώ η Ένωση θα κινηθεί για σέντερ φορ. Να δούμε αν θα είναι ένας ή θα υπάρξει και δεύτερος, με μελλοντική προοπτική.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Θα χρειαστεί τερματοφύλακα μετά την αποχώρηση του Λοντίγκιν, αλλά και δύο βασικούς ακραίους οπισθοφύλακες (πιθανότατα ο ένας θα είναι ο Κιάκος), ίσως και άλλους τόσους αναπληρωματικούς. Εάν από τα στόπερ δεν αποχωρήσει κανείς, ίσως να μην πάρει. Μπορεί να αποκτηθεί κάποιος βέβαια για back-up. Χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση στον άξονα με τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές, όπως και δύο εξτρέμ. Στην επίθεση επιστρέφει ο Κόντε και μένει να φανεί αν θα πωληθεί ο Περέα. Έναν και εκεί, τον χρειάζεται.

ΙΩΝΙΚΟΣ


Ψάχνεται για δεύτερο τερματοφύλακα, για έναν βασικό και έναν αναπληρωματικό στόπερ, για τουλάχιστον δύο (ίσως και τρία) χαφ, όπως και για δύο εξτρέμ. Παραθυράκι να αποκτηθεί και ένας ακόμη φορ. Παρόλα αυτά, δεν θα είναι… 20 οι νέες μεταγραφές αλλά σαφώς λιγότερες, κυρίως για να μπαλωθούν διάφορα κενά που θα αφήσουν οι Σάντσεζ, Ντάλσιο, Κιάκος, αλλά και όποιοι άλλοι αποχωρήσουν. Έχει ένα ήδη καλά διαμορφωμένο ρόστερ, αλλά χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα.

ΟΦΗ


Θα πάει για δύο μπακ, έναν σε κάθε πλευρά, αλλά και για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ελπίζοντας, επίσης, πως ο Βούρος θα παραμείνει και θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Θα ψαχτεί για την ενίσχυση στον άξονα με τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή, ενώ θα πάει για την απόκτηση δύο εξτρέμ. Σημαντική ενίσχυση χρειάζεται στην κορυφή της επίθεσης αφού αποχωρεί ο δανεικός φορ από τη Σπόρτινγκ, Λουίς Φελίπε, όπως και ο Καστάνιος και μένει να φανεί τι θα συμβεί με τους Ντουρμισάι, Φαν Ντούινεν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Έχει κλείσει τους Μπερτόγλιο, Μπαρτόλο και δείχνει ήδη να είναι ενισχυμένος από τον άξονα και μπροστά. Παρόλα αυτά, χρειάζεται ορισμένες ακόμη μεταγραφές. Στα μπακ, ίσως να χρειαστεί από έναν σε κάθε πλευρά αλλά μένει άγνωστο αν θα μιλάμε για βασικούς ή αναπληρωματικούς. Στα στόπερ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα γίνει κίνηση, αφού έχει ένα κράμα βασικών και νέων ταλαντούχων, ενώ θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χαφ ακόμα και έναν σέντερ φορ! Ας περιμένουμε, βέβαια, να δούμε αν θα υπάρξουν πωλήσεις και πόσες τον αριθμό…

ΒΟΛΟΣ


Ένας τερματοφύλακας, ίσως και για δεύτερος θα χρειαστεί, όπως και τουλάχιστον ένα μπακ σε κάθε πλευρά. Στα στόπερ όλα δείχνουν πως θα πάρει δύο ποδοσφαιριστές, ενώ χρειάζεται άλλους τόσους ποδοσφαιριστές τουλάχιστον και στον άξονα. Δύο εξτρέμ ακόμη και τουλάχιστον ένας φορ, εφόσον παραμείνει ο Φαν Βέερτ, θα είναι οι ιδανικές προσθήκες για να στελεχωθεί το ρόστερ της ομάδας της Μαγνησίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


Νικητής στη δικαστική διαμάχη με τον Απόλλωνα βγήκε ο Παναιτωλικός και πλέον παίρνει… μπρος. Λάρσον, Κορνέλιους είναι δανεικοί και πρέπει να φανεί τι θα γίνει με τις περιπτώσεις τους, με τους Αγρινιώτες να πηγαίνουν σίγουρα για έναν στόπερ και ίσως για έναν ακόμη. Στα μπακ πιθανότατα να αποκτηθεί ένας δεξιά και υπό προϋποθέσεις ένας για αριστερά και άλλοι δύο για τα χαφ. Εξτρέμ θα πάρει σίγουρα, μένει να φανεί αν θα είναι δύο ή περισσότεροι, ενώ όλα δείχνουν πως ο Παναιτωλικός θα πάει για ένα δεκάρι και ένα φορ (τουλάχιστον) επίσης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ


Μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους αναμένεται να έχουν και οι Περιστεριώτες. Στα μπακ χρειάζεται σημαντική ενίσχυση, όπως και στα στόπερ με τουλάχιστον μία προσθήκη. Το βάρος, παρόλα αυτά, αναμένεται να πέσει μεσοεπιθετικά. Στα χαφ χρειάζεται τουλάχιστον δύο προσθήκες, ίσως και τρεις, στα εξτρέμ δύο το λιγότερο αλλά και ένας φορ. Μένει να φανεί τι θα γίνει με τις δύσκολες περιπτώσεις των Αλιμπέκ, Ροτάριου και αν θα έρθει πρόταση για να πουληθεί ο Κουλούρης. Θα έχει αρκετές μεταγραφές να κάνει ο Ατρόμητος ώστε ο Κόλμαν να παρουσιάσει μια καλύτερη ομάδα, φέτος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Από τα ερωτηματικά, αφού μένει να δούμε αν θα κρατήσει μεγάλο μέρους του κορμού της ομάδας που κέρδισε την άνοδο ή αν θα πάει σε… ολικό λίφτινγκ. Μάλλον κάτι ενδιάμεσο φαντάζει. Ένας τερματοφύλακας, δύο στόπερ, μπακ σε κάθε πλευρά, αλλά και δύο τουλάχιστον χαφ μοιάζουν βέβαιες σαν κινήσεις. Χρειάζεται επίσης σημαντική ενίσχυση με έναν ή και περισσότερους ποδοσφαιριστές στα εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης.

ΛΑΜΙΑ ‘Η ΒΕΡΟΙΑ


Εδώ και αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα, διότι δεν γνωρίζουμε την ομάδα. Ωστόσο, μοιάζει βέβαιο πως όποια και από τις δύο καταφέρει να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία τη νέα σεζόν, πως αναμένεται να προχωρήσει σε διπλάσιο αριθμό μεταγραφών και να κάνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Διότι τόσο η Λαμία, όσο και η Βέροια (ειδικά η δεύτερη) χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές για να ανταπεξέλθουν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*