Home / Άλλα Σπόρ / Τζούντο: Για 11η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρινέρ

Τζούντο: Για 11η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρινέρ

Ο Τεντί Ρινέρ κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο τζούντο για ενδέκατη φορά στην καριέρα του. Σχεδόν έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, ο 34χρονος Γάλλος πρωταθλητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +100 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην Ντόχα.

Ο Ρινέρ, έφθασε στην νίκη με waza-ari στην παράταση, απέναντι στον Ρώσο, Ινάλ Τασόεφ, ο οποίος αγωνίσθηκε υπό «ουδέτερη σημαία». «Εχω πολύ καιρό να ακούσω την Μασσαλιώτιδα (σ.σ. ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας) σε παγκόσμιο βάθρο και νιώθω καλά με αυτό», σχολίασε μετά την νίκη του ο κορυφαίος τζουντόκα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρινέρ, ο οποίος κατάγεται από την Γουαδελούπη, δεν είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2017, όταν και κατέκτησε τον 10 τίτλο του. Πέρυσι, δεν αγωνίσθηκε, λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο, που υπέστη το καλοκαίρι και επέστρεψε στις προπονήσεις τον Φεβρουάριο κερδίζοντας το Grand Slam de Paris. Στόχος του, πλέον, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, όπου θα διεκδικήσει ένα τρίτο χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*