Home / Άλλα Σπόρ / Τελευταία «παράσταση» για τον Βασίλη Τσολακίδη

Τελευταία «παράσταση» για τον Βασίλη Τσολακίδη

Αποχαιρετά τη δράση…

Αθήνα
Στην ανακαινισμένη αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8 Μαΐου) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων της ενόργανης γυμναστικής. Και αυτή η διοργάνωση θα σημάνει το τέλος της σπουδαίας καριέρας του Βασίλη Τσολακίδη. Ο 37χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου, ο οποίος αναδείχθηκε 6ος Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο, θα αποχαιρετήσει τα ταπί περιστοιχισμένος από τους συναθλητές του και εισπράττοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων, στον χώρο όπου πέρασε τα περισσότερα και ομορφότερα χρόνια της ζωής του.

Μαζί του θα αγωνιστούν όλοι οι έμπειροι αλλά και νεότεροι αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία θα γίνουν στη Βέρνη της Ελβετίας (άνδρες-έφηβοι: 25-29 Μαΐου, γυναίκες-νεανίδες: 1-5 Ιουνίου).

Ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, και ο πολυνίκης του μονόζυγου, Βλάσης Μάρας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα διεκδικήσει τον τέταρτο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του -και τρίτο συνεχόμενο- στο σύνθετο ατομικό.

Εξίσου υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αναμένεται και στις γυναίκες, όπου θα συμμετάσχει η Βασιλική Μιλλούση, η οποία στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά έπιασε το όριο πρόκρισης για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως και η Αργυρώ Αφράτη, ενώ παρούσα θα είναι και η περσινή νικήτρια του συνθέτου ατομικού, Ιωάννα Ξουλόγη.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 95 αθλητές και αθλήτριες (37 άνδρες, 28 γυναίκες, 8 έφηβοι, 22 νεανίδες). Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (7/5) με τον γενικό αγώνα, μέσω του οποίου θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων, ενώ την Κυριακή (8/5) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

Το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής:

Σάββατο 7 Μαΐου
11:00-13:00 Γενικός αγώνας γυναικών
14:00-16:00 Γενικός αγώνας νεανίδων
17:00-20:00 Γενικός αγώνας ανδρών / εφήβων

Κυριακή 8 Μαΐου

11:30-14:30 Τελικοί οργάνων ανδρών / εφήβων, γυναικών / νεανίδων

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*