Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Σεβίλη-Λίβερπουλ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League

Σεβίλη-Λίβερπουλ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League

Απέκλεισαν Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα

Aθήνα
Η Λίβερπουλ και η Σεβίλη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League στον τελικό που θα γίνει στις 18 Μαϊου στη Βασιλεία.

Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 3-0 της Βιγιαρεάλ στο «Ανφιλντ» ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ημιτελικού και επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετα το 2007 (Champions League – ήττα από τη Μίλαν στην Αθήνα).

Απέναντί τους, η κορυφαία ομάδα του θεσμού, η Σεβίλη που δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-2 ο πρώτος αγώνας).

Οι Ισπανοί του Ουνάι Εμερι έχουν τα περισσότερα κύπελλα UEFA/ Europa League, συνολικά τέσσερα, έχοντας κατακτήσει μάλιστα τα δύο τελευταία (2014, 2015).

Αν τα καταφέρουν και στις 18 Μαϊου, τότε θα γίνουν η πρώτη ομάδα με τρία συνεχόμενα, αλλά και πρώτη στη Ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων γενικότερα, μετά τη Μπάγερν και τα τρία σερί Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976). Ακριβώς, δηλαδή, μετά από 40 χρόνια.

Συνολικά στο «Σανκτ Γιάκομπς» της Βασιλείας θα… παραταχθούν 12 Κύπελλα Ευρώπης καθώς στη συλλογή της Λίβερπουλ υπάρχουν οκτώ (5 Πρωταθλητριών, 3 UEFA).

Αναλυτικά οι σκόρερ των ρεβάνς των ημιτελικών:

Σεβίλη (Ισπανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-1
Σκόρερ: 9΄,47΄, 59΄ Γκαμέιρο – 44΄ Εντουάρντο

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 3-0
Σκόρερ: 7΄αυτ. Σοριάνο, 63΄ Στάριτζ, 81΄ Λαλάνα

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*