Home / Άλλα Σπόρ / Γυμναστική / Ράπτης: «Περιμέναμε δύο χρυσά»

Ράπτης: «Περιμέναμε δύο χρυσά»

Λένε ότι τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν γίνεται στην τύχη και αν μη τι άλλο στη γυμναστική έχει αποδειχθεί ότι το σύστημα δουλεύει καλά. Οι Έλληνες γυμναστές φεύγουν από το Μπακού με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή (χρυσό ο Πετρούνιας στους κρίκους και ασημένιο ο Μάρας στο μονόζυγο) ή μήπως όχι;

«Τώρα να σας πω ψέματα, δύο χρυσά περιμέναμε και αν ο Βλάσης έκανε την προσγείωση που έπρεπε θα είχε πάρει το χρυσό και με διαφορά, τουλάχιστον 0.10 βαθμών» λέει ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης που μπορεί να είναι «κέρβερος» στην προπόνηση, αλλά άφησε τους αθλητές του να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, στη συνάντηση με τους άλλους γυμναστές σε κέντρο του Μπακού.

«Τα παιδιά το χρειάζονταν αυτό. Πήγα μαζί τους, αλλά έφυγα πριν ανάψει το γλέντι και πέρασα με τη δική μου παρέα λίγες ώρες ηρεμίας. Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια από πάνω» λέει ο Δημήτρης Ράφτης που και αυτός διέγνωσε στο Μπακού, έναν Βλάση Μάρα βγαλμένο από τα καλύτερά του χρόνια.

«Τον είχα χαρακτηρίσει κοιμώμενο γίγαντα, αλλά άρχισε να ξυπνάει και ελπίζω να έχει ξυπνήσει πλήρως μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Είχε μείνει πίσω την τελευταία διετία, δεν ξέρω γιατί, αλλά έχει επιστρέψει. Αρχικά στον προγραμματισμό μας ήταν να κάνει ένα εύκολο πρόγραμμα συνέχεια, εύκολο βέβαια για τα δικά του στάνταρ, άρα αρκετά πιο απαιτητικό. Ετσι φτάσαμε μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ όπου και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Από τότε ανεβάσαμε τη δυσκολία στο πρόγραμμά του προσθέτοντας κάποια πράγματα, από τον παλιό Βλάση και είδατε τα αποτελέσματα».

Όσο για τον Πετρούνια, ο προπονητής του υποστηρίζει:
«Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο αθλητή του κόσμου στους κρίκους. Έχουν αρχίσει να το αποδέχονται στην Ευρώπη και ελπίζω να το κάνουν και παγκοσμίως» λέει και εξηγεί πως καταφέρνουν οι Έλληνες αθλητές να διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο τη στιγμή που οι συνθήκες προετοιμασίες είναι τραγικές.
«Εδώ εμείς έχουμε βρεί την…Ιθάκη μας, από τον δικό μας Οδυσσέα, τον εθελοντή γιατρό μας, τον Παξινό που έχει πιστέψει σε αυτό που κάνουμε και είναι δίπλα μας εθελοντικά. Δεν ήταν τυχαίο που έπεσε πάνω του μετά το μετάλλιο ο Πετρούνιας, χωρίς αυτόν δεν θα είχε δάχτυλο να αγωνιστεί και γενικότερα θα είχαμε χάσει κάποιους αγώνες.

Είναι λυπηρό, αλλά οι συνθήκες χειροτερεύουν και κάνουμε προπονήσεις σε γυμναστήριο που έχει κρύο το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι. Επίσης μέχρι πρότινος εγώ έπρεπε να παίρνω άδεια ανευ αποδοχών για να ταξιδεύω με την ομάδα όπως πέρυσι στο Παγκόσμιο. Ευτυχώς ο Υπουργός το άλλαξε αυτό» λέει ο Δημήτρης Ράφτης και συμπληρώνει:

«Με βάση τον πληθυσμό μας, αναλογικά, και σε συνδυασμό με τις επιτυχίες βάση των συνθηκών προετοιμασίας, είμαστε η κορυφαία χώρα στον κόσμο. Έχουμε αθλητικό dna και φιλότιμο, ενώ οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες όπως μας λένε, αλλά πεισματάρηδες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό πλέον ότι ως επί το πλείστον στα σωματεία πλέον δουλεύουν Έλληνες προπονητές».

Στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης η εθνική θα διεκδικήσει προκρίσεις για το Ρίο, συνεπώς χρειάζονται μετάλλια για να πάρουν το εισιτήριο.
«Το ιδανικό θα ήταν να πάρουν μετάλλιο και ο Πετρούνιας και ο Μάρας και ο Κοσμίδης και ο Τσολακίδης αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κατέβει ο θεός και να περπατήσει στη γη, όπως έγινε το 2004 με το ποδόσφαιρο. Απλά αν πάρουμε δύο μετάλλια για παράδειγμα, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε και μια ακόμα μια ονομαστική πρόκριση μέσα από το σύνθετο ατομικό με τον αθλητή που θα κάνει την καλύτερη εμφάνιση εκεί».
Τους αθλητές της γυμναστικής που αναμένονται το βράδυ τησ Δευτέρας στην Αθήνα έβγαλε έξω για ένα ποτό και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σάκης Βασιλειάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*