Home / Ομάδες / Πρόστιμο από την UEFA σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πρόστιμο από την UEFA σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για τον μεταξύ τους αγώνα

Αθήνα
Με πρόστιμο θα… πληρώσουν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη συμπεριφορά οπαδών τους στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τη φάση των «16».

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA εκδίκασε μαζί τις υποθέσεις των δύο συλλόγων που είχαν κληθεί σε απολογία για διάφορες «κατηγορίες», συμπεριλαμβανομένων των συνθημάτων που ακούστηκαν για το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 στο Μόναχο, όπου σκοτώθηκαν οκτώ παίκτες της Γιουνάιτεντ, και για την τραγωδία του 1989 στο «Χίλσμπορο», όπου 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ γι’ αυτά τα συνθήματα, ωστόσο το μισό αυτού του προστίμου είναι με αναστολή και θα καταβληθεί, εφόσον υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά των οπαδών της μέσα σε μια περίοδο δύο ετών. Επίσης, οι «κόκκινοι» καλούνται να πληρώσουν ακόμη 17.000 ευρώ πρόστιμο για τις υπόλοιπες «κατηγορίες» που τους βάρυναν, ενώ η UEFA υποχρεώνει τους διοικούντες τη Λίβερπουλ να έρθουν εντός 30 ημερών σε επαφή με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να υπάρξει ένας διακανονισμός για τις ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο «Ολντ Τράφορντ».

Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 40.000 ευρώ για τα συνθήματα (σ.σ. το μισό του προστίμου είναι με αναστολή και θα καταβληθεί σε περίπτωση που υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά οπαδών τους μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών), ενώ θα πληρώσουν ακόμη 18.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων και τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους βάρυναν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*