Home / Tennis / Πρεμιέρα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Australian Open

Πρεμιέρα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Australian Open

Πρεμιέρα στο Αυστραλιανό Open θα κάνουν τη Δευτέρα (16/1) η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η 26χρονη Ελληνίδα (Νο6) θα μπει πρώτη στον… χορό του πρώτου Grand Slam της σεζόν. Η Σάκκαρη αγωνίζεται για όγδοη σερί χρονιά στη μεγάλη διοργάνωση της Μελβούρνης, μετρώντας δύο παρουσίες στον τέταρτο γύρο (2020, 2022).

Η αρχή για φέτος θα γίνει απέναντι στην Γιούε Γιουάν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα (μετάδοση από το Eurosport). Η 24χρονη Κινέζα θα κάνει το ντεμπούτο της στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και βρίσκεται στο Νο119 της κατάταξης.

Οι δυο τους θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της μάχης των Κούτσοβα-Σνάιντερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) θα ξεκινήσει την προσπάθειά του όχι πριν τις 10:00 το πρωί (μετάδοση Eurosport). Πρόκειται για την πέμπτη του παρουσία στην τελική φάση του Αυστραλιανού open, ενώ μετράει τρεις παρουσίες στα ημιτελικά (2019, 2021, 2022).

Ο πρώτος του αντίπαλος θα είναι ο Κοντάν Αλίς (Νο64), με τον οποίο δεν έχει συναντηθεί ξανά στο Tour. O Αλίς έχει συμμετάσχει πέντε φορές στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού open, με την πορεία του να έχει σταματήσει τέσσερις φορές στον πρώτο γύρο και μια στον δεύτερο. Πέρυσι αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Χάνφμαν (qualifier) και Χιτζικάτα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*