Home / Άλλα Σπόρ / Πολύτιμη εμπειρία για τέσσερα παιδιά στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ πινγκ πονγκ της Ουγγαρίας

Πολύτιμη εμπειρία για τέσσερα παιδιά στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ πινγκ πονγκ της Ουγγαρίας

Ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης ο Σπύρος Φουσέκης, ο Αναστάσιος Φουσέκης και η Κατερίνα Ιωάννου, που με αυτή τη σειρά και με έναν χρόνο διαφορά ο καθένας από τον επόμενο, είναι από 10 έως 13 ετών, αγωνίστηκαν 22-26 Ιουνίου στο 5th Youth Table Tennis World Festival στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Βρέθηκαν, έτσι, σε event με ιστορία, αλλά και με χαρακτήρα παγκόσμιας γιορτής, σε Οπεν με σημαντική απήχηση και συμμετοχές από συνολικά είκοσι χώρες και, βεβαίως, με την οργανωτική εγγύηση μίας χώρας, που και από τις καλύτερες είναι στην Ευρώπη στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τις μικρές ηλικίες και τεράστια παράδοση έχει στο άθλημα.

Τα παιδιά «χόρτασαν» παιχνίδια στο απλό και το ομαδικό σε εξαιρετικές συνθήκες, δοκιμάστηκαν με πολλούς διαφορετικούς αντιπάλους και αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες στην προσπάθειά τους για αγωνιστική πρόοδο. Πέρα από τις πολύτιμες παραστάσεις, όμως, το σημαντικότερο είναι ότι άφησαν όλα καλές εντυπώσεις στο τραπέζι, έδειξαν το ταλέντο τους με νίκες και στη δική τους ηλικιακή κατηγορία και σε μία παραπάνω, ενώ στη βαθμολόγηση των διοργανωτών ανέβασαν με τα αποτελέσματά τους την Ελλάδα στη 13η θέση.

Υπεύθυνος προπονητής ήταν ο Αθανάσιος Τσοκανάς, που εργάζεται στον ΑΟ Διογένη Πάτρας, ενώ στην αποστολή βρέθηκαν και αρκετοί γονείς.

Δύο παρουσίες στο κυρίως ταμπλό, στη 16άδα του απλού Κ11 με τον Σπ. Φουσέκη και την οκτάδα του ομαδικού Κ15 με τον Αν. Φουσέκη σε μικτή ομάδα, αποτέλεσαν τα καλύτερα πλασαρίσματα για την ελληνική αποστολή, ενώ ο μικρότερος της… παρέας, ο Αλεξανδρίδης, κατέκτησε την πρωτιά στο consolation της κατηγορίας Κ11.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*