Home / Άλλα Σπόρ / Παυλίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Σπάνιο αυτό που ζει όποιος έρχεται στον Ολυμπιακό»

Παυλίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Σπάνιο αυτό που ζει όποιος έρχεται στον Ολυμπιακό»

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό μετά από 14 χρόνια και το επόμενο βήμα που κάνει στην Εθνική ομάδα της Κίνας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Παυλίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή Newsroom με τους Τάσο Νικολόπουλο και Νίκο Ζέρβα:

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: «Ακόμα πηγαίνω στο Παπαστράτειο. Δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα ακέφαλη μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης, αλλά και αφού έρθει, θα περάσουμε κάποιον χρόνο μαζί για να γίνει ομαλά η μετάβαση. Ακόμα δεν έχω νιώσει την έλλειψη. Παίρνω τη δόση μου καθημερινά. Βοηθάω την ομάδα μέχρι να αναλάβει ο καινούριος προπονητής.

Για το πότε θα φύγει για Κίνα: «Κανονικά θα έπρεπε ήδη να βρισκόμαστε εκεί, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατία. Πρέπει να εγκριθεί η πρόσληψη, είναι διαδικαστικό το θέμα. Μόλις εγκριθεί θα βγάλουμε τη βίζα, θα κάνουμε κάποιες ιατρικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες και θα φύγουμε».

Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον: «Έχει γίνει μια προσέγγιση ξανά πριν κάποια χρόνια θεωρητικά. Μου είχαν πει ότι στο μέλλον θα είμαι ένας από τους υποψήφιους, αλλά μέχρι εκεί. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή, είχαν άλλο συνάδελφο πρώτη επιλογή που δεν προχώρησε και στράφηκαν σε μένα. Το ενδιαφέρον τους εκδηλώθηκε περίπου στα μέσα Δεκέμβρη, ήθελαν άμεσα απάντηση. Λόγω κορωνοϊού δεν μπορούσα να έχω και τις δύο ομάδες για να τελειώσω τη χρονιά. Μου έκαναν μια φοβερή πρόταση, σε ό,τι τους ζήτησα είπαν ναι. Λόγω ηλικίας δεν θα έχω ξανά τέτοια ευκαιρία να φύγω στο εξωτερικό για το κάτι παραπάνω. Με βαριά καρδιά αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση».

Για το μέγεθος της πρότασης: «Δεν είναι μόνο το οικονομικό που προσφέρουν, αλλά και ό,τι ζητήσεις για να κάνεις τη δουλειά όπως πρέπει. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι χώροι προπόνησης, δεν υπάρχουν κολυμβητήρια, οι συνθήκες είναι τραγικές, οι εγκαταστάσεις είναι παλιές. Εκεί δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Έχεις πισίνες, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, προετοιμασία σε όποιο μέρος του κόσμου θες. Ό,τι ζητήσεις στο κάνουν πραγματικότητα. Για ένα προπονητή δεν είναι μόνο το οικονομικό που είναι πολύ βασικό, αλλά και ότι θα έχεις τα εφόδια για να φανεί η δουλειά σου. Αν δεν έχεις το κατάλληλο υλικό, δεν μπορείς να γίνεις μάγος»

Για το αν φανταζόταν ότι θα φτάσει τους 19 τίτλους με τον Ολυμπιακό: «Δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα. Ήξερα τη δυναμική του Ολυμπιακού, είχα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, υπήρχε υλικό, φέραμε ταλαντούχες παίκτριες, που έκαναν τον Ολυμπιακό αυτό που είναι, αλλά ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα δεν το φανταζόμουν. Ότι θα ήμασταν η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη»

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει: «Το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε το 2009, όταν αντιμετωπίσαμε τη Βουλιαγμένη με μειονέκτημα έδρας. Στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσαμε το πρωτάθλημα εκτός έδρας, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια φοβερά καλή ομάδα. Αυτό μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ό,τι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και ο τίτλος στη Βουδαπέστη, σε μια χρονιά με πανδημία, διακοπή πρωταθλημάτων, μηδαμινή προετοιμασία, χωρίς ξένες. Κερδίσαμε δύο ουγγρικές ομάδες μέσα στη Βουδαπέστη, με το μίνιμουμ της προετοιμασίας. Τον ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτόν τον τίτλο. Όλοι οι τίτλοι έχουν τη σημασία τους αλλά αυτοί είναι λίγο ιδιαίτεροι».

Για το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για αυτόν με μία φράση: «Για τον συγκεκριμένο σύλλογο η λέξη που περιγράφει είναι μεγαλείο. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Αν δεν το ζήσεις από μέσα, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Δεν ήμουν Ολυμπιακός, μεγάλωσα σε αρειανή οικογένεια. Αυτό που ζει κάποιος που έρχεται στον Ολυμπιακό είναι σπάνιο».

Για τον Νικολα Στάμενιτς: «Δεν έχει σημαδέψει μόνο εμένα, αλλά μια εποχή του ελληνικού πόλο. Έφερε επανάσταση. Όλες οι ομάδες έκαναν επιτυχίες. Πολλοί αθλητές ακολούθησαν τη φιλοσοφία του. Είχα την τύχη να ζήσω μαζί του και να ακολουθήσω τη φιλοσοφία ολόκληρη. Πώς έβλεπε το πόλο, τις ομάδες. Εκεί σταθήκαμε περισσότερο, παρά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γιατί το πόλο αλλάζει. Αλλάζει η ταχύτητα, οι κανονισμοί, πρέπει να προσαρμόζεσαι, αλλά η φιλοσοφία δεν αλλάζει».

Για το αν υπάρχει κάτι που δεν έκανε: «Δεν θα έλεγα απωθημένο, θα ήθελα κάποια στιγμή να κοουτσάρω την εθνική της Ελλάδας. Έχει τεράστια δυναμική. Ειδικά τώρα, χωρίς να θέλω να ρίξω πίεση στους προπονητές και στις παίκτριες, το υλικό είναι για μετάλλιο. Το πήραν οι Άνδρες στο Τόκιο, κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά των γυναικών. Θα ήθελα να έχω αυτή την ευκαιρία. Δεν μου δόθηκε όταν ήθελα, μου δόθηκε φέτος, που δεν μπορούσα τη δεδομένη στιγμή να αναλάβω. Η επιθυμία μου παραμένει, μπορεί στο μέλλον να το πραγματοποιήσω».

Για τα συγχαρητήρια οπαδών άλλων ομάδων: «Όταν πήραμε την Ευρωλίγκα είδα μηνύματα από οπαδούς άλλων ομάδων. Με συγκίνησαν, γιατί δεν χωράνε οπαδικά. Αναγνώρισαν πράγματα οι υγιείς φίλαθλοι, όπως κι εγώ όταν βλέπω κάποια ομάδα να πηγαίνει καλά, χαίρομαι πάρα πολύ ανεξαρτήτως οπαδικών συναισθημάτων».

Ακούστε όσα είπε:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*