Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός: Δουλειά στην επιθετική ανάπτυξη και εκτελέσεις με Σανκαρέ να ξεχωρίζει

Παναθηναϊκός: Δουλειά στην επιθετική ανάπτυξη και εκτελέσεις με Σανκαρέ να ξεχωρίζει

Μετά το πρωινό χαλάρωμα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συνέχισαν την προετοιμασία τους στο Χορστ της Ολλανδίας με απογευματινή προπόνηση. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο στα δυο.

Αποστολή στην Ολλανδία, Διονύσης Δεσύλλας

Παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο

Αρχικά, μετά το ζέσταμα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των 10 και έπαιξαν σε περιορισμένο χώρο. Η εντολή ήταν σαφής: Ανάπτυξη με δυο επαφές και μπορούσαν να σκοράρουν σε τέσσερις μικρές εστίες, δυο για κάθε ομάδα.

Πορτοκαλί ομάδα: Βέλεθ, Ρόμπι, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ.

Πράσινη ομάδα: Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Μπουζούκης, Σανκαρέ, Καμπετσής, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης. Σε έντονο ρυθμό οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην κατοχή και την ανάπτυξη, ακούγοντας τα “μπράβο” από τον προπονητή τους όταν έκαναν αυτά που έπρεπε, αλλά και παραινέσεις συνεχώς για υψηλό ρυθμό στην άσκηση.

Ανάπτυξη και χτίσιμο από τα πίσω

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκε η άσκηση, οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δυο γκρουπ. Το έκανε δούλεψε στην τακτική και αποτελούταν από τους Ρόμπι, Σιδερά, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο, Αγιούμπ, Βιγιαφάνιες και Αθανασακόπουλο ενώ κάποια στιγμή πήγε στην άσκηση και ο Σανκαρέ.

Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να δείξει πως η ομάδα πρέπει να αναπτύσσεται από πίσω και πως να αναπτύσσεται επιθετικά. Κυρίως με κυκλοφορία από τον άξονα, φτάνοντας η μπάλα με συγκεκριμένους τρόπους από την άμυνα στον μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Σέρβος προπονητής ήταν αυτός που επέβλεπε την άσκηση και συνεχώς έδινε οδηγίες για τη σωστή εκτέλεσή της, ενώ τη διέκοπτε όποτε χρειαζόταν για να γίνουν τα πράγματα όπως αυτός τα έχει στο μυαλό του.

Επιθετική ανάπτυξη με τελειώματα με κάθε τρόπο

Το άλλο γκρουπ δούλεψε στην επιθετική ανάπτυξη και τα τελειώματα. Για να φτάσει η μπάλα στους επιτιθέμενους γίνονταν συνήθως 5 πάσες. Η μπάλα έφτανε πότε στα άκρα για να βγει σέντρα, είτε διαγώνια με τον ποδοσφαιριστή από μέσα δεξιά ή μέσα αριστερά να εκτελεί. Στο τέλος της άσκησης, τα σουτ γίνονταν από τον άξονα. Τα δίδυμα ήταν: Από δεξιά Κώτσιρας και Μπουζούκης, από αριστερά οι Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης, Ενγκμπακοτό, επιτελικοί χαφοι Σανκαρέ, Καρλίτος και στην κορυφή οι Ιωαννίδης, Μακέντα.

Στα τελειώματα ξεχώρισε ξανά ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ο θηριώδης χαφ σκόραρε με κάθε τρόπο. Με κεφαλιά, με σουτ, με πλασέ, με γυριστό. Είναι τέτοια η ποιότητά του και οι επαφές του με την μπάλα που του δίνουν τη δυνατότητα να έχει ευκολία στα τελειώματα. Άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν, επίσης, ήταν οι Μακέντα, Καρλίτος, Ενγκμπακοτό.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, θεραπεία οι Πούγγουρας, Κουρμπέλης και αποφόρτιση οι Πέρεθ, Σάντσες.

Οι τερματοφύλακες μέχρι να συμμετάσχουν στα τελειώματα έκαναν το δικό τους πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μουντάκη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*