Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Νίκησε το Ισραήλ και παίζει «τελικό» με Σλοβενία η Εθνική Νέων Ανδρών

Νίκησε το Ισραήλ και παίζει «τελικό» με Σλοβενία η Εθνική Νέων Ανδρών

Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική Νέων Ανδρών. Αφήνοντας πίσω την προχθεσινή ήττα από το Βέλγιο, επικράτησε 82-70 του Ισραήλ για την 4η αγωνιστική του European Challenger στο Ηράκλειο και το Σάββατο στον άτυπο τελικό θα διεκδικήσει την πρώτη θέση απέναντι στην αήττητη Σλοβενία (21:00).

Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη άρχισε μουδιασμένα, βρέθηκε στο -5 στις αρχές της δεύτερης περιόδου (19-24), αλλά πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έκλεισε το ημίχρονο με 36-27 και έφτασε σε διψήφιες διαφορές στο τρίτο δεκάλεπτο (41-29, 62-51). Το Ισραήλ πλησίασε στους τέσσερις στα μισά της τελευταίας περιόδου (71-67), αλλά η Εθνική άντεξε στην πίεση και έφτασε στην τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες.

Κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Τανούλης με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Άρης Σωτηρίου. Καλή εμφάνιση και από τον Ζώη Καράμπελα που είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

«Βγάλαμε αντίδραση», ήταν τα πρώτα λόγια του Μανουσέλη, αφού πρώτα είχε μιλήσει με τους παίκτες του: «Η ήττα από το Βέλγιο τουλάχιστον μας αφύπνισε, καταλάβαμε πως έπρεπε να παίξουμε στα όρια για να κερδίσουμε το ματς αυτό. Παρά το ότι υπήρξαν δυσκολίες μέσα στο παιχνίδι, γιατί το Ισραήλ είναι μια ιδιαίτερη ομάδα, πήγαμε με ένα μικρό rotation, ανταποκριθήκαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι με τον δικό μας τρόπο. Με άμυνα, τρέχοντας, παίζοντας έξυπνα, βάλαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Νικήσαμε με πρώτο σκόρερ έναν ψηλό. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ο Γιώργος (Τανούλης) είναι ψηλός που έχει δυνατότητες, αλλά είναι αρκετά παιδιά που έχουν δυνατότητες σε αυτήν την ομάδα και το μόνο που θέλουν είναι ευκαιρίες. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες που θα πρέπει να βρουν χρόνο συμμετοχής, αλλιώς δεν γίνονται παίκτες. Με πέντε παιχνίδια κάθε καλοκαίρι, παίκτες δεν γίνονται».

Δεκάλεπτα: 19-20, 36-27, 64-55, 82-70

Η στατιστική της αναμέτρησης εδώ

Δείτε όλο τον αγώνα:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*