Home / Άλλα Σπόρ / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: Το πάλεψε ο Γκιώνης, αλλά αποκλείστηκε από το νούμερο 1 του κόσμου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ: Το πάλεψε ο Γκιώνης, αλλά αποκλείστηκε από το νούμερο 1 του κόσμου

Για τον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στο Durban, ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε όσο μπορούσε στην αναμέτρηση με τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ, το νούμερο 1 του ταμπλό και σημερινό κάτοχο του τίτλου, όμως ηττήθηκε με 4-1 σετ.

Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κι έδωσε όλες του τις δυνάμεις, καθώς αισθάνεται και τις ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο, που φυσιολογικά παίζουν τον ρόλο τους όσο μεγαλύτερων απαιτήσεων είναι ένας αγώνας.

Ειδικά μετά το 2-0 έγινε ανταγωνιστικός κι είχε την ευκαιρία να πάρει και το πέμπτο σετ, αλλά ο σπουδαίος Φαν Ζεντόνγκ βρήκε τις λύσεις στο μοναδικό κλειστό σετ από αυτά που κατέκτησε. Έτσι, τελείωσε η ελληνική εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην οποία μετείχε κι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης ήταν φυσικά το ξεκάθαρο αουτσάιντερ στον αγώνα με τον τεράστιο Φαν και δεν είχε κανένα λόγο να πιεστεί. Έτσι κι αλλιώς, όλα τα χρόνια η ψυχολογία του είναι δυνατή απέναντι και στους καλύτερους του κόσμου, το ίδιο κλήθηκε να κάνει και απέναντι στον Κινέζο αστέρα, τον οποίο αντιμετώπισε πρώτη φορά. Εμφάνισε το γνωστό μαχητικό πνεύμα κι αυτή τη φορά, έπαιξε αξιόλογο πινγκ πονγκ μετά τα πρώτα σετ και σίγουρα μπορεί να νιώθει ικανοποίηση για την προσπάθειά του.

Ο Φαν Ζεντόνγκ άρχισε από τους «64» την πορεία του στο World Championships Finals γιατί είχε «bye» στον πρώτο γύρο. Παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος, όμως, κόντρα στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού και τις επιθέσεις του πρωταθλητή μας, έδειξε καθαρό μυαλό και πειθαρχία και πήρε τη νίκη.

* Το έκτο φαβορί του απλού ανδρών, ο Βραζιλιάνος Χούγκο Καλντεράνο, έμεινε έξω από τη συνέχεια, χάνοντας με 4-2 σετ από τον Πορτορικανό Μπρίαν Αφανάντορ (No 57).

* Ο δευτεραθλητής κόσμου του 2019, ο Σουηδός Ματίας Φαλκ, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο με 4-1 σετ από τον Λαμ Σίου Χονγκ από το Χονγκ Κονγκ (Νο 92 στο πρωτάθλημα).

* Στις γυναίκες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού, Σοφία Πολκάνοβα, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο 4-3 σετ από την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταρας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*