Home / Άλλα Σπόρ / Ο Σλοβένος Γιόργκιτς και η Γερμανίδα Χαν Γινγκ νικητές στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16

Ο Σλοβένος Γιόργκιτς και η Γερμανίδα Χαν Γινγκ νικητές στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16

Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς στους άνδρες και η πολιτογραφημένη Γερμανίδα Χαν Γινγκ στις γυναίκες κατέκτησαν τον βαρύτιμο τίτλο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 επιτραπέζιας αντισφαίρισης για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Στους τελικούς, ο Γιόργκιτς έκαμψε με 4-3 σετ τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ, ενώ η Χαν Γινγκ είχε ευκολότερο έργο με επικράτηση 4-0 σετ κόντρα στη Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα.

Το κορυφαίο ετήσιο event έγινε για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια στο Μοντρέ της Ελβετίας, το οποίο ξαναπήρε τη… σκυτάλη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία διοργάνωσε άψογα την εξ αναβολής διοργάνωση του 2021 τον περασμένο Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.

Στο Europe Top 16 Cup, επίσης, είχε την τιμή ν’ αγωνιστεί για όγδοη φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης και να προσθέσει ένα ακόμα πετυχημένο αποτέλεσμα στην καριέρα του με τη νίκη απέναντι στον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος και το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8.

Το φινάλε στο απλό ανδρών ήταν συγκλονιστικό. Ο σπουδαίος νεαρός Μέρεγκαρντ, που προέρχεται κι από το ασημένιο μετάλλιο στο απλό ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 σετ του Γιόργκιτς. Ο χαρισματικός υψηλόσωμος Σλοβένος, όμως, έκανε φοβερή αντεπίθεση κι, αφού μείωσε σε 3-2 σετ, κατακτώντας με… 11-1 το πέμπτο, πήρε τα δύο επόμενα στην παράταση!

Η εξέλιξη: 8-11, 5-11, 11-9, 10-12, 11-1, 12-10 και 12-10

Ο Γιόργκιτς είχε πάει στον τελικό του Τοπ 16 και το 2020, ενώ ο Μέρεγκαρντ, που αγωνίστηκε στο Τοπ 16, αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του, Ματίας Φαλκ, έζησε πρώτη φορά και αυτή την εμπειρία.

Στα ημιτελικά, η κυρίαρχη στις τελευταίες διοργανώσεις Γερμανία δέχτηκε… γερό χτύπημα. Ο Μέρεγκαρντ νίκησε με 4-1 σετ τον διαχρονικά κορυφαίο Ευρωπαίο (και νούμερο 1 του ταμπλό) Τίμο Μπολ, ενώ ο Γιόργκιτς ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τον Πάτρικ Φρανζίσκα, τον αθλητή που είχε επικρατήσει το 2021 στη Θεσσαλονίκη και στο Μοντρέ απέκλεισε στα προημιτελικά τον Γκιώνη.

Η Χαν Γινγκ με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού ήταν πολύ σταθερή σε μία ακόμα διοργάνωση και φάνηκε εξαιρετικά δύσκολο ν’ αντιμετωπιστεί. Ίσως δεν είναι τυχαίο που περισσότερο δυσκολεύτηκε, όπως είπε και η ίδια, στον προημιτελικό απέναντι στη Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα, που είναι και συμπαίκτριά της σε ευρωπαϊκό κλαμπ (4-3 σετ).

Στα ημιτελικά, η κινεζικής καταγωγής πρωταθλήτρια απέκλεισε με 4-0 σετ τη Ρουμάνα Μπερναντέτ Σοκς και στον τελικό κατέβαλε την Πολίνα Μικαΐλοβα με το ίδιο σκορ. Η Ρωσίδα έχει, επίσης, αμυντικό στυλ παιχνιδιού, αλλά σε αυτή την ιδιότυπη «μονομαχία» πέρασε η Χαν την τακτική της κι έφτασε στο τρόπαιο (11-8, 14-12, 13-11, 11-7).

Τριίτη θέση: Η Σοκς και η Σοφία Πολκάνοβα από την Αυστρία, που ήταν νούμερο 1 φαβορί, πήραν την τρίτη θέση (την Πολκάνοβα τη νίκησε στον άλλο ημιτελικά η Μικαΐλοβα με 4-2 σετ από 1-2 πίσω).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*