Home / Άλλα Σπόρ / Απέβαλε Ρωσία, Λευκορωσία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ

Απέβαλε Ρωσία, Λευκορωσία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αποφάσισε τη Δευτέρα να αποβάλει τις Ρωσία και Ουκρανία από τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό της αιγίδα της, εξαιτίας της επίθεσης της πρώτης στην Ουκρανία, μετά την έκτακτη συνεδρίασή της το βράδυ της Δευτέρας.

Τα 13 μέλη της EHF συζήτησαν τις εισηγήσεις που έλαβαν από τις εθνικές ομοσπονδίες, καθώς και από τη ΔΟΕ και την Επιτροπή-Ένωση Ευρωπαϊκών Ομαδικών Αθλημάτων.

Εκεί, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

-Αποβάλλονται οι εθνικές ομάδες χάντμπολ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, καθώς και οι σύλλογοι των χωρών αυτών που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάντμπολ. Αυτό θα ισχύει μέχρι νεωτέρας και αφορά όλες τις τρέχουσες διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

-Διαιτητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα οριστούν για μελλοντικούς αγώνες μέχρι νεωτέρας. Λέκτορες και μέλη της επιτροπής από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα κληθούν για μελλοντικές συναντήσεις και δραστηριότητες.

-Θα αναζητηθούν νέοι διοργανωτές για το YAC 16 EHF Beach Handball EURO και τα προκριματικά τουρνουά για το Beach Handball EURO 2023. Και οι δύο διοργανώσεις είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2022.

Αυτά τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*