Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Ομπερτάν και η Μπέρνλι

Ο Ομπερτάν και η Μπέρνλι

Ο Γκαμπριέλ Ομπερτάν είναι ένας παίκτης που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό για το δεξί άκρο της επίθεσης, ωστόσο ο 27χρονος εξτρέμ βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μπέρνλι, πρωταθλήτριας της Championship.

Οι προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για παίκτες φτάνουν “βροχή”, με τον Γκαμπριέλ Ομπερτάν να βρίσκεται ανάμεσα τους.

Ο 27χρονος (26/2/2016) εξτρέμ που είχε αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Μπορντό το καλοκαίρι του 2009, ως ανερχόμενο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των “κόκκινων διαβόλων” και πωλήθηκε τον Αύγουστο του 2011 στη Νιούκαστλ.

Μετά από μια 5ετία και ύστερα από τον υποβιβασμό που γνώρισαν φέτος οι “καρακάξες”, ο Γκαμπριέλ Ομπερτάν ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα και έμεινε ελεύθερος.

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε έχοντας 6 συμμετοχές μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη του 2015, ωστόσο στη συνέχεια είχε ένα τραυματισμό στον προσαγωγό που αποδείχθηκε επίμονος και επί της ουσίας κράτησε τον παίκτη εκτός δράσης την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο.

Τον Μάρτιο επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, τον Απρίλιο ήταν στο πάγκο σε δύο ματς (Σάουθαμπτον, Σουόνσι) χωρίς να χρησιμοποιηθεί και άλλα τρία (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Κρίσταλ Πάλας) τα είδε από την εξέδρα.

Συνολικά στην καριέρα του έχει 225 παιχνίδια (μεταξύ άλλων 71 στην Premier League, 69 στην Ligue 1 και 14 στο Champions League), μετρώντας 24 γκολ και 26 ασίστ.

Αγωνίζεται κυρίως ως δεξί εξτρέμ, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό αλλά και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Βρίσκεται σε καθοδική πορεία και μοιάζει δύσκολο να δώσει τη συγκατάθεση του ο Μάρκο Σίλβα για μια τέτοια προσθήκη.

Ούτως ή άλλως για τον Ομπερτάν ενδιαφέρεται η Μπέρνλι, πρωταθλήτρια της Championship, που του χρόνου θα αγωνίζεται στην Premier League. Δέλεαρ φυσικά για τον Γάλλο εξτρέμ το αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ λογικά θα εξασφαλίσει καλύτερες οικονομικές απολαβές υπογράφοντας στην Μπέρνλι.

Ο παίκτης έχει προταθεί στους “ερυθρόλευκους”, ωστόσο τα δεδομένα που ισχύουν στην περίπτωση του (και κυρίως ότι έχει διαρκώς φθίνουσα πορεία) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να προκριθεί ως λύση για το “ερυθρόλευκο” ρόστερ της νέας περιόδου.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*