Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ο μπλοκαρισμένος Ολυμπιακός, η αδυναμία που «είδε» ο Ατρόμητος: Τα 5 σημεία από το Περιστέρι

Ο μπλοκαρισμένος Ολυμπιακός, η αδυναμία που «είδε» ο Ατρόμητος: Τα 5 σημεία από το Περιστέρι

Τα συμπεράσματα από το Ατρόμητος-Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στο -4 από την κορυφή (μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ), παρουσιάζοντας μέτρια εικόνα στο Περιστέρι και μάλιστα θα μπορούσαν να χάσουν.

Το sport-fm.gr επισημαίνει τα πέντε σημεία που καθόρισαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

*Ο βραχυκυκλωμένος Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, πληρώνοντας αυτήν τη φορά την προβληματική εικόνα τους. Τον τελευταίο καιρό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παρουσιάσει βελτίωση και κυρίως από τη στιγμή που ο Μίτσελ εφήρμοσε το σύστημα με τα τρία δεκάρια άρχισαν να χτίζουν σερί. Εξαίρεση τα δύο ματς απέναντι στον Άρη για πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπου μπλόκαραν από το παιχνίδι των «κίτρινων». Κάτι τέτοιο συνέβη και σήμερα, όπου έκαναν κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά. Το ίδιο είχε γίνει κι απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Η ποιότητα Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ είναι αδιαμφησβήτητη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συνύπαρξη των τριών από το ξεκίνημα όλων των αγώνων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όλο αυτό το διάστημα αιωρούνταν το ερώτημα το αν μπορεί να λειτουργήσει στα ντέρμπι αυτή η συνταγή, αλλά προτού έρθει ένα τέτοιο ματς δόθηκε η απάντηση για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πορευτεί μονάχα με αυτό το πλάνο. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν έμεινε ευχαριστημένος με όσα είδε στο α’ μέρος, με αποτέλεσμα να επιστρατεύσει τον Μασούρα μετά την ανάπαυλα, αφήνοντας εκτός του Φορτούνη. Όχι βέβαια, ότι έλυσε κι έτσι τα προβλήματά της η ομάδα του Πειραιά, που δεν έχει πλειάδα λύσεων στα άκρα.

*Ο διαβασμένος Ατρόμητος: Οι Περιστεριώτες παρουσιάστηκαν προετοιμασμένοι σε μία πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Ολυμπιακό. Παρουσιάζοντας ισορροπία στο παιχνίδι τους και καταφέρνοντας να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα μεγάλα ατού έφτασαν σε ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη. Αν ευστοχούσε από κοντά ο κορυφαίος του συνολικά, αλλά και σκόρερ του, Φριτζόνσον, στο 81’. Εξαιρετικός ήταν και ο Γιαννιώτης, ο οποίος ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Στο γκολ δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι. Στο 90’+1’ κάνει μία μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια ολόκληρου Χάμες. Επιπλέον, θα μιλούσαμε για άλλο ματς αν ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί στο πρώτο τέταρτο, στο οποίο είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με Στρούγγη (τρομερή επέμβαση Πασχαλάκη) στο 13’ και τον Ροτάριου αμέσως μετά.

*Είδε την αδυναμία ο Κόουλμαν: Το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων» δεν κράτησε πολύ απέναντι στον Ατρόμητο, που απάντησε στο 64’ με τον Φριτζόνσον. Οι Πειραιώτες δεν έκαναν μία καλή εμφάνιση, αλλά η αλήθεια είναι ότι «πληγώθηκαν» σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο άρχισαν να δημιουργούν τις συνθήκες για να πάρουν το διπλό, αφού είχαν το προβάδισμα. Το 1-1 μόνο τυχαία δεν ήρθε, αφού ο Κόουλμαν είχε διαβάσει μία αδυναμία των Πειραιωτών και δασκάλεψε καλά τους παίκτες του. Ποια ήταν αυτή; Ο Ουαλός είχε επισημάνει τα κενά που αφήνουν οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με ψηλά την άμυνα (και με λίγους παίκτες να μαρκάρουν από το κέντρο και μπροστά), όπως ανέφερε ο σκόρερ τους στη Nova, ζητώντας τους να ποντάρουν στις μακρινές μπαλιές. Το εξαργύρωσε στη φάση του 64’, με τον Ροτάριου να κάνει μακρινή μπαλιά, τον Φριτζόνσον να χώνεται ανάμεσα σε Παπασταθόπουλο και Ντόη, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί και ο Πασχαλάκης.

*No Χουάνγκ, no party: Δεν χρειάζεται να έχεις δει όλα τα ματς του Ολυμπιακού για να αντιληφθείς το πόσο σημαντικός είναι ο Κορεάτης για τους Πειραιώτες. Ο Κόουλμαν το γνώριζε και έχοντας κάνει την απαραίτητη μελέτη, κατάφερε να απενεργοποιήσει τον «εγκέφαλο» της αντίπαλης μηχανής. Όταν ο Χουάνγκ δεν είναι καλά, τότε συνήθως δεν είναι καλά οι «ερυθρόλευκοι». Ο διεθνής άσος δεν βγαίνει ποτέ (αν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα) στα ματς που «παίζονται» ακόμα και το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε απέναντι στον Ατρόμητο στο 69’ κάτι δείχνει. Βεβαίως και πάλι δεν έγινε πιο απειλητικός ο Ολυμπιακός παρά τα ρίσκα του Μίτσελ. Δεδομένα, ωστόσο, ο 26χρονος χαφ δεν κινήθηκε στα δικά του στάνταρ.

*Απαραίτητο το plan B, θέλει και εξτρέμ: Πρόκειται για μία συζήτηση που γίνεται αρκετό καιρό. Από τη στιγμή που ο Μίτσελ αποφάσισε να βγάλει στον αφρό τα δυνατά «όπλα» του Ολυμπιακού, τσεκάροντας ένα κακά δομημένο ρόστερ το οποίο πήρε στα χέρια του τον Σεπτέμβριο. Το πόσο μπορεί να πορευτεί με τη συνταγή των τριών δεκαριών η ομάδα του Πειραιά. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως προαναφέραμε φάνηκαν σήμερα, αλλά και κόντρα στον Άρη. Ο 59χρονος τεχνικός ερωτήθηκε παραμονές του αγώνα για το αν υπάρχει plan b και εξέφρασε την άποψη ότι έχει δικαιωθεί για το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το έδειξε στην πράξη κόντρα στον Άρη με την είσοδο του Μασούρα μετά την ανάπαυλα και το εξαργύρωσε, το έκανε και κόντρα στον Ατρόμητο και δεν το εξαργύρωσε. Ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του κι άλλο… μονοπάτι, αλλά πρέπει να φανεί ότι έχει δουλέψει πάνω σε διαφορετικές συνταγές. Δεν φτάνει να τις έχει απλά στο μυαλό του. Βεβαίως, χρειάζονται και τα κατάλληλα υλικά για να δέσει το γλυκό. Ο Μασούρας έδωσε τη λύση κόντρα στους «κίτρινους», αλλά στο Περιστέρι δεν βοήθησε. Ο Γκάρι Ροντρίγκες θα μπορούσε να πιστωθεί ασίστ κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά δεν παίρνει πολλά από αυτόν φέτος ο Ολυμπιακός, ενώ ο 38χρονος Βαλμπουενά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι μετά τον τραυματισμό του. Πάντως, ο Μίτσελ δεν δείχνει να τον υπολογίζει στην παρούσα φάση. Κάπως, έτσι επανέρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα του Ολυμπιακού με τις λίγες επιλογές κλασικών εξτρέμ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*