Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Μπέργκ έβαλε πέντε γκολ και ο ΠΑΟ έφερε…«εξάρες»

Ο Μπέργκ έβαλε πέντε γκολ και ο ΠΑΟ έφερε…«εξάρες»

Νίκησε με 6-1 τον Πανθρακικό

Αθήνα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε πέντε γκολ (23΄,41΄,45΄+2, 52΄, 61΄) και τον Λέτο στο 100ό του παιχνίδι με την φανέλα του «τριφυλλιού» να κάνει ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι (τρεις ασίστ), ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 6-1 τον Πανθρακικό στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League (30ή αγωνιστική). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Βιγιαφάνες στο 71΄.

Ο Αργεντινός με τρεις ασίστ και συμμετοχή στο τρίτο γκολ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 100 παιχνίδια του στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σουηδός σε δαιμονιόδη φόρμα έβαζε γκολ ό,τι ώρα ήθελε, στο πιο παραγωγικό του παιχνίδι από τότε που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Με τα πέντε γκολ, μάλιστα, που σημείωσε έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Κριστόφ Βαζέχα και Γκόραν Βλάοβιτς.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν… στροφές και μέσα σε τρία λεπτά έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Μπεργκ και Καλτσά. Αμφότεροι νικήθηκαν από το νεαρό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Τζελέπη, στην κεφαλιά και στο σουτ που επιχείρησαν από πολύ κοντά.

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 23΄ με το εύκολο τελείωμα του Μπεργκ, «προιόν» της άψογης συνεργασίας που προηγήθηκε ανάμεσα στους Βιγιαφάνες-Λέτο και στην αίστ που έβγαλε ο τελευταίος στον Σουηδό στράικερ. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο στη συνέχεια, στο 38΄ δε μέτρησε γκολ του Μολέδο (οφσάιντ), ωστόσο, στο 41΄ ο Μπεργκ με εξαιρετικό τελείωμα από την ασίστ του Βιγιαφάνες «έγραψε» το 2-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι ο Σουηδός βρέθηκε στη σωστή θέση μετά την απόκρουση του Τζελέπη στο σουτ του Λέτο από κοντά και σε άδεια εστία «έγραψε» το 3-0 σα σε προπόνηση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Πανθρακικό. Ο Μουδούρογλου πρόλαβε την έξοδο του Γιαννακόπουλου στο 49΄ και μείωσε για την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά στο 52΄ ο Μπεργκ από την ασίστ του Λέτο βρήκε δίχτυα για 4η φορά (4-1). Στο 61΄ παρόμοια φάση, πάλι με τον Λέτο να δίνει… μισό γκολ στον Σουηδό κι εκείνος με ιδανικό τελείωμα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του!

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Λούκας Βιγιαφάνες στο 71΄, στην πιο ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Γ.Μουρτζάκης

Κίτρινες: Μπαϊκαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Μολέδο, Μέστο, Τελάντερ, Λουντ (46΄ Εβαντζελίστα), Λαγός, Βιγιαφάνες, Καλτσάς (59΄ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζ.Στοΐνοβιτς):
Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15΄ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαϊδης (55΄ Νικόλτσης)., Μπαϊκαρά, Τσιάρας

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*