Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Λέτο επέστρεψε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ατρόμητο

Ο Λέτο επέστρεψε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ατρόμητο

Επικράτησε 2-0…

Αθήνα
Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Στο 8΄ ο Εβαντζελίστα άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» και ο Βιγιαφάνιες στο 70΄ «σφράγισε» το «τρίποντο».

Το ντεμπούτο του Σεμπάστιαν Λέτο με τους «πράσινους» συνοδεύτηκε με σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό, που πάει με καλή ψυχολογία στο μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, ενώ ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ αύριο το βράδυ στην Τρίπολη προκειμένου να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου.

Δίκαιη η νίκη για την ομάδα του Στραματσόνι που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε περισσότερες φάσεις από τους Περιστεριώτες, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για πέναλτι στα τελευταία λεπτά στο χέρι του Μπεργκ μετά το γύρισμα του Παπαδόπουλου. Μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές έκανε ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, ενώ ο Λέτο στα 20 λεπτά που έπαιξε ήταν αρκετά κινητικός, πρωταγωνίστησε σε τρεις «καθαρές» ευκαιρίες για τους γηπεδούχους κι έδειξε ότι όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι, βάζοντας στ΄ άκρα της άμυνας τους Μαρινάκη και Πράνιτς, κεντρικό αμυντικλό δίδυμο τους Τελάντερ-Μολέδο, Ζέκα και Κουτρουμπής ήταν οι δύο «κόφτες», δεξιά ο Εβαντζελίστα κι αριστερά ο Βλαχοδήμος, σε ελεύθερο ρόλο ο Βιγιαφάνιες και «καθαρόαιμος» επιθετικός ο Μπεργκ.

Για 30 λεπτά οι «πράσινοι» έκαναν ίσως την πιο «γεμάτη» εμφάνισή τους από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Ιταλός τεχνικός. Εβαντζελίστα και Βιγιαφάνιες έκαναν πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, όπως και ο Βλαχοδήμος από την αριστερή πτέρυγα (δεν του βγήκαν οι πάσες) και με άψογο passing game οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η ανωτερότητά τους, μάλιστα, απέδωσε γρήγορα… καρπούς καθώς μόλις στο 8΄ άνοιξαν το σκορ. Ο Εβαντζελίστα πήρε την ασίστ του Βιγιαφάνιες και με δυνατό σουτ από πλάγια στην περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα (1-0).

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα ο Ατρόμητος με την κεφαλιά του Ματέι από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Στιλ με διπλή προσπάθεια απεσόβησε την ισοφάριση. Οι «πράσινοι» με ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στους αντιπάλους επιδίωξαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν με τον Βλαχοδήμο αστο 12΄, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας του Ατρόμητου απόκρουσε με το σώμα το πλασέ του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Τεράστια φάση έχασε το «τριφύλλι» στο 16΄ για το 2-0. Πρωταγωνιστής ο Λούκας Βιαγιαφάνιες ο οποίος με ατομική προσπάθεια άδειασε δύο αντιπάλους του και λίγο πριν βγει άουτ η μπάλα προσπάθησε να τη στείλει με εσωτερικό φάλτσο στα δίχτυα χωρίς να τα καταφέρει.

Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν κάπως τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα να πάρει κάποια.. μέτρα η ομάδα του Δέλλα και να «αγγίξει» το 1-1 στο 29΄ με τον Γροντή να χάνει απίστευτη ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι.

Χωρίς ενέργεια και ρυθμό στο παιχνίδι του μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, που κινδύνευσε στο 61΄ από το σουτ του Γροντή έξω από την περιοχή (λίγο άουτ). Η.., ώρα του Λέτο δεν άργησε να έρθει και στο 67΄ ο Αργεντινός μπήκε στο ματς για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο «τριφύλλι», αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα σε 4-4-2 (έπαιξε δίπλα στον Μπεργκ).

Ο Παναθηναϊκός, που είχε αρχίζει να βρίσκει μετά το 60΄ τα… πατήματά του, πάλι με τον Βιγιαφάνιες να ανεβάζει το ρυθμό του και να βγάζει την ομάδα του πιο γρήγορα στην επίθεση, έφτασε στο 2-0 στο 70΄. Γκολ που ήταν «προιόν» της συνεργασίας των δύο Αργεντινών, καθώς ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Λέτο, το σουτ του τελευταίου απόκρουσε προσωρινά ο Μπάρκας και στο «ριμπάουντ» ο Βιγιαφάνιες είχε εύκολο έργο.

Σε μεγάλα κέφια ο Λέτο βγήκε τετ-α-τετ στο 75΄ με τον Μπάρκα, αλλά νικήθηκε από το νεαρό πορτιέρε και στο κόρνερ που εκτελέστηκε ο Γροντής έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μολέδο στην τελευταία κλασική φάση για τους γηπεδούχους στο ματς.

Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μπεργκ, Βιγιαφάνιες – Κιβρακίδης, Μπίτολο, Ματέι, Ούμπιντες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ (84΄ Μαμούτε), Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Βλαχοδήμος (46΄ Καλτσάς), Εβαντζελίστα (67΄ Λέτο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης (73΄ Ουσέρο), Μπρίτο, Ματέι (80΄ Παπαδόπουλος), Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Γροντής (83΄ Θεολόγου), Σουμπίνιο.

* Πριν τη σέντρα του αγώνα τιμήθηκε από την ΠΑΕ ο Μάρκους Μπεργκ καθώς έφτασε τις 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Τον Σουηδό στράικερ βράβευσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αλαφούζος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*