Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Μπορούσε και τη νίκη ο Αστέρας

Μπορούσε και τη νίκη ο Αστέρας

Ισόπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο αγώνας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της Σπάρτα Πράγας ,για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ο Αστέρας με τη χθεσινή του εμφάνιση απέδειξε οτι μπορεί να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της Ευρώπης και να διεκδικήσει την είσοδο του στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, αφού μόλις στο 2′ λεπτό ο Μάσα τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με ωραίο πλασέ, νικώντας τον Μπίτσικ και αξιοποιώντας στο έπακρο την καταπληκτική μπαλιά του Μπερτόγλιο. Απο εκεί και πέρα οι Τσέχοι έδειξαν να αφυπνίζονται αλλά οι ”Αρκάδες” λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους σε μια φάση καρμπόν, όταν ο Μπερτόγλιο με εκ νέου φοβερή πάσα έβγαλε τον Γιάννου φάτσα με τον Μπίτσικ, με τον Τσέχο κίπερ να απομακρύνει τον κίνδυνο αυτή τη φορά. Στη συνέχεια η Σπάρτα έδειξε την κλάση της χάνοντας πολλές και κλασσικές ευκαιρίες με το ημίχρονο τελικά να κλείνει με 1-0 σκορ υπέρ του Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με έντονο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργούν ευκαιρίες την μία μετά την άλλη.Μέχρι που στο 56′ οι Τσέχοι έφτασαν στην ισοφάριση, που με βάση την εικόνα του αγώνα δικαιούνταν, όταν ο Φρίντεκ έκανε τη σέντρα με τον Γιαννούλη να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και τον Λάφατα να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ο Αστέρας στη συνέχεια ανέβηκε προσπαθώντας να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ δίχως όμως να αξιοποιήσει κάποια απο τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε και να στέκεται τυχερός σε κάποιες φάσεις που οι Τσέχοι έκαναν λάθος στην εκτέλεση και στην τελική προσπάθεια. Κάπως έτσι έμεινε και το τελικό 1-1 στο ”Θ.Κολοκοτρώνης” με τις δυο ομάδες να μοιράζονται δικαίως απο ένα βαθμό.

Αυτό που κρατάμε πάντως είναι η δίψα που έδειξαν οι παίκτες του Αστέρα ενάντια σε μια ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία ,αλλά και το μέταλλο που έδειξε να έχει ως ομάδα.

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*