Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ήττα για τον Ολυμπιακό με κάτω τα χέρια

Ήττα για τον Ολυμπιακό με κάτω τα χέρια

Την εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός ,χθες στο Φάληρο, απο την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου με σκορ 3-0, στο πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Τσαμπιονς Λιγκ. Οι ”ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι ενάντια σε μια τόσο μεγάλη αντίπαλο και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν, με εξαίρεση δυο χαμένες ευκαιρίες του Σαλίνο, και ένα δυνατό σουτ του Ιντέγιε που έδιωξε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο γήπεδο φανερά αγχωμένος δίχως να μπορεί να κρατήσει την μπάλα για πολύ στην κατοχή του και μην μπορώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ,έχοντας κακή κυκλοφορία. Απο την άλλη πλευρά οι Γερμανοί έδειξαν διάθεση να παγώσουν το ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά αλλά στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο. Είναι άξιο να αναφερθεί οτι η κατοχή στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν 28% του Ολυμπιακού έναντι 72% της Μπάγερν. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ με την Μπάγερν να έχει μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για γκόλ με τον Λεβαντόφσκι ,αλλά τον Ιντέγιε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με παρόμοιο ρυθμό, με τους Βαυαρούς να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 54′, χάρις σε μια σέντρα-σουτ του Μίλερ, με τον Ρομπέρτο να μην φέρει καμία ευθύνη.Παρά την ψυχρολουσία ,ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει και να ακολουθήσει το ρυθμό της Μπάγερν χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με το Σαλίνο να ισοφαρίσει. Αφού συνέχισε ,καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, να σφυροκοπείται απο την επιθετική γραμμή των Γερμανών,δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 89′ απο τον Γκέτσε και κάπου εκεί το παιχνίδι έλαβε τέλος. Ο Μίλερ απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα.

Πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση δυσκολεύει λίγο για τον Ολυμπιακό, μετά και την έκπληξη στο Ζάγκρεμπ όπου η τοπική Ντίναμο υπέταξε την Άρσεναλ με 2-1. Το μόνο σίγουρο ,πάντως, για τον Ολυμπιακό είναι πως αν δείξει χαρακτήρα και αν βελτιωθεί στα επόμενα παιχνίδια, τίποτα δεν είναι δύσκολο ή απίθανο.

 

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*