Home / Άλλα Σπόρ / Μπήκε στην πρώτη 16άδα του γερμανικού Feeder ο Γκιώνης– Στις θέσεις 17-32 πλασαρίστηκε η Τόλιου

Μπήκε στην πρώτη 16άδα του γερμανικού Feeder ο Γκιώνης– Στις θέσεις 17-32 πλασαρίστηκε η Τόλιου

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε στην πρώτη 16άδα του απλού ανδρών στο Feeder πινγκ πονγκ της Γερμανίας με δύο νίκες, μάλιστα για να επικρατήσει στον βραδινό αγώνα του έβγαλε κουράγια… εφήβου και χρειάστηκε να σώσει έξι ματς μπολ.

Σε συγκλονιστικό ματς με τον εξαιρετικό νεαρό Ασιάτη Φενγκ Γι Σιν ήταν πίσω 1-3 στα σετ και «γύρισε» την κατάσταση σε 4-3 υπέρ του. Την Πέμπτη, θα «κυνηγήσει» τα προημιτελικά με αντίπαλο τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει επιστρέψει δυνατός στα διεθνή τραπέζια μετά το ικανό χρονικό διάστημα που είχε χάσει λόγω του τραυματισμού στο πόδι.

Θαυμάσιες οι εντυπώσεις που άφησε στο Ντίσελντορφ και η Κατερίνα Τόλιου. Αφού ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προκριματικών, κατάφερε την Τετάρτη να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο του απλού γυναικών, επικρατώντας, μάλιστα, Ασιάτισσας αθλήτριας, ώσπου αποκλείστηκε φυσιολογικά από το πρώτο φαβορί, τη Νίνα Μίτελχαμ. Πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 και ο απολογισμός της είναι αναμφίβολα θετικός.

Ο Γκιώνης, που ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού ως νούμερο 98 του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης, αντιμετώπισε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο. Στην πρεμιέρα του στο Ντίσελντορφ, επιβλήθηκε στον γύρο των «64» με 4-0 σετ σε ματς, πάντως, αρκετά πιο δύσκολο από όσο μπορεί να δείχνει το τελικό σκορ. Το πρώτο σετ το πήρε με ανατροπή, σώζοντας πέντε σετ μπολ (14-12, 11-8, 11-5, 11-6).

Στους «32», συνάντησε τον Φενγκ Γι Σιν από την Ταϊπέι, ο οποίος είναι νούμερο 67 στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών και 5 σε εκείνη των αθλητών έως 19 χρονών. Για μία ώρα, οι δύο αθλητές διαφορετικών γενεών πρόσφεραν μία υπέροχη παράσταση με σπουδαία χτυπήματα και πολύ θεαματικά «ράλι». Ο νεαρός Ασιάτης έχει μεγάλες ικανότητες απέναντι στην άμυνα, απόδειξη ότι βρέθηκε μπροστά με 3-1 σετ.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή, όμως, έβγαλε τη νοοτροπία νικητή εκεί που φαινόταν ότι ερχόταν ο αποκλεισμός, είχε ψυχραιμία και καλές επιλογές στα δυσκολότερα σημεία και, βέβαια, μεγάλες φυσικές αντοχές. Στο πέμπτο σετ, έσωσε τέσσερα ματς μπολ στο 7-10 και το 10-11 και στο φινάλε ανέτρεψε τα πράγματα από 8-10. Πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους και τη μεγάλη νίκη που θα τον βοηθήσει και βαθμολογικά (7-11, 15-13, 8-11, 6-11, 14-12, 11-8, 12-10).

Στις 14:20 την Πέμπτη αναμετριέται για τον τρίτο γύρο με τον Ντένι Κοζούλ κι έχει την ευκαιρία να προχωρήσει κι άλλο στο ταμπλό. Ο Σλοβένος είχε αποκλείσει πολύ δύσκολα στον πρώτο γύρο τον Άγγλο Σάμουελ Γουόκερ με 4-3, ενώ στον δεύτερο νίκησε εύκολα τον Αλμπέρτο Μίνο από το Εκουαδόρ με 4-0 σετ.

Η Τόλιου μπορεί να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της στο γερμανικό World Table Tennis Feeder III. Με συνολικά τρεις νίκες προκρίθηκε στο ταμπλό κι αργότερα έφτασε στις «32». Οι δύο από τις νίκες ήταν απέναντι σε αθλήτριες από την Ασία, ενώ στάθηκε καλά και στην τελευταία αναμέτρηση με το πρώτο φαβορί του τουρνουά.

Το πρωί της Τετάρτης, η έμπειρη πρωταθλήτριά μας (νούμερο 208 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) νίκησε στον πρώτο γύρο του απλού τη Λαμ Γε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ με 4-2 σετ (11-3, 13-11, 10-12, 11-6, 5-11, 11-8). Ήταν το ίδιο αποδοτική με το σύστημα «του καλύτερου των 7 σετ» και διάρκεια και καλή τακτική έφτασε στη νίκη επί ενός αντιπάλου που είναι πολλές θέσεις πιο ψηλά στο διεθνές ranking list (Νο 138).

Στον δεύτερο γύρο, η 27χρονη διεθνής μας τέθηκε αντιμέτωπη με τη σπουδαία Νίνα Μίτελχαμ. Γνωστή και στους Έλληνες φιλάθλους η Γερμανίδα, καθώς είχε κατακτήσει το τρόπαιο τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Europe Top 16 στη Θεσσαλονίκη, στον θεσμό, παρεμπιπτόντως, όπου είχε τη χαρά να μετάσχει πρώτη φορά η Τόλιου.

Το αγωνιστικό τεστ στη γερμανική πόλη ήταν χρήσιμο και, ανεξάρτητα από την ήττα με 4-0 σετ, έφερε καλό βαθμό. Στο δεύτερο σετ, η αθλήτριά μας ισοφάρισε από 8-10, αλλά κάμφθηκε στην παράταση (7-11, 10-12, 6-11, 6-11). Η Μίτελχαμ φιγουράρει σήμερα στο νούμερο 14 του κόσμου, είναι δε η τρίτη αθλήτρια στην Ευρώπη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*