Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Με 3-5-2, Σιμάνσκι στόπερ και Τσούμπερ μπακ-χαφ η πρώτη ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Με 3-5-2, Σιμάνσκι στόπερ και Τσούμπερ μπακ-χαφ η πρώτη ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Για τα «αποκαλυπτήρια» της ετοιμάζεται η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει την Γκενκ, το Σάββατο (16/7) στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο πρώτο της φιλικό με τον Αργεντινό τεχνικό στο τιμόνι της, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο σύστημα και τα πρόσωπα που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο προπονητής του «δικεφάλου». Μάλιστα, στην τελευταία προπόνηση της «Ένωσης», το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7), ο Αλμέιδα «έδειξε» το τι σκέφτεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο της «Κρίσταλ Αρίνα».

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος προπονητής επέλεξε εκ νέου για τους «βασικούς» το 3-5-2, τοποθετώντας τον Αθανασιάδη στην εστία. Η έκπληξη έγινε με τη χρησιμοποίηση του Σιμάνσκι σε ρόλο κεντρικού στόπερ, έχοντας δεξιά του τον Μήτογλου και αριστερά του τον Τζαβέλλα. Σε ρόλο «κόφτη» μπροστά τους μπήκε ο Γιόνσον, ο οποίος ξεπέρασε τον μυϊκό σπασμό που αντιμετώπιζε στον αυχένα. Όλη τη δεξιά πλευρά είχε ο Ρότα, ενώ την αριστερή ο Τσούμπερ, σε έναν ρόλο-έκπληξη σε ό, τι αφορά την παρουσία του στην ΑΕΚ (εάν και τον έχει υπηρετήσει πολλάκις στην καριέρα του). Ως εσωτερικοί μέσοι άρχισαν οι Μάνταλος και Γκατσίνοβιτς (αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα), με το επιθετικό δίδυμο να συνθέτουν οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Μάλιστα, ο Αργεντινός φορ είχε περιφερειακό ρόλο, ενώ ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ήταν ο «φουνταριστός».

Για την αντίπαλη ομάδα, των θεωρητικά αναπληρωματικών, ο Αλμέιδα τοποθέτησε τον Χατζηεμμανουήλ κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Μισελέν, Κορνέζος, Λάτσι και Μοχαμάντι. Κεντρικά χαφ ήταν οι Μουστακόπουλος και Πινέδα, με τον Μπότο να ξεκινά σε πιο προωθημένο ρόλο. Για την κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Κοσίδης, ο οποίος είχε στα αριστερά του τον Μαχαίρα και δεξιά του τον Γιούση.

Εκτός διτέρματος έμειναν οι Μιτάι, Τζούντα Γκαρσία και Ραντόνια.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*