Home / Ομάδες / Κουρμπέλης: Πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό όταν δεν έχει τον αρχηγό!

Κουρμπέλης: Πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό όταν δεν έχει τον αρχηγό!

Σε απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών – προσαγωγων – κήλης υποβλήθηκε χθες ο μέχρι πρότινος τραυματίας Δημήτρης Κουρμπέλης, στο νοσοκομείο «Υγεία».

Εξέλιξη που, σε ανθρώπινο επίπεδο φυσικά και χαροποίησε άπαντες στον Παναθηναϊκό! Τι γίνεται, όμως, με το αγωνιστικό κομμάτι της απουσίας του διεθνούς μέσου των «πράσινων»;

Βλέπετε, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Κουρμπέλης θα αναγκαστεί να λείψει δεδομένα από τα επόμενα έξι τουλάχιστον παιχνίδια της ομάδας του, σε πρωτάθλημα αλλά και Κύπελλο!

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος άσος του Παναθηναϊκού χάνει τα ματς με ΟΦΗ, Βόλο, Λαμία, Ατρόμητο και Ολυμπιακό στην Super League, σίγουρα τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ενώ είναι αμφίβολο και το αν θα προλάβει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Κερδίζει σχεδόν έναν στους τρεις!

Κοιτάζοντας, λοιπόν, κανείς στο παρελθόν, διαπιστώνει ότι, συνήθως, η απουσία του Κουρμπέλη από τους αγώνες του «τριφυλλιού»… κοστίζει ακριβά στην ομάδα του.

Για του λόγου το αληθές, από τις 5 Ιανουαρίου του 2017 και το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟ σε επίπεδο πρωταθλήματος στα Χανιά, κόντρα στον Πλατανιά, ο αρχηγός μετράει 108 εμφανίσεις.

Στον αντίποδα, έχει απουσιάσει αυτά τα 4,5 χρόνια από 26 αγώνες στην «μεγάλη» κατηγορία, με τα αποτελέσματα να καταδεικνύουν πως, όταν λείπει ο Κουρμπέλης, «πονάει» ο Παναθηναϊκός…

Κι αυτό γιατί, ο απολογισμός είναι μόλις δέκα νίκες, επτά ισοπαλίες και εννιά ήττες. Ή, αν προτιμάτε, ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 38,4%. Ήτοι, λίγο περισσότερο από μια νίκη ανά τρεις αγώνες!

Είτε ντέρμπι, είτε με «μικρούς» ίδιο πρόβλημα…

Από εκεί και πέρα, αναλύοντας ξεχωριστά ανά σεζόν και αντίπαλο τα ματς του Παναθηναϊκού που δεν έδωσε το «παρών» ο «Κούρμπε» αντιλαμβάνεται πως δεν τίθεται θέμα «μεγέθους» του εκάστοτε αντιπάλου.

Οι «πράσινοι» έχουν εξίσου ίδια προβλήματα να πάρουν το «τρίποντο» συνήθως είτε δίνουν κάποιο ντέρμπι, είτε παίζουν με υποδεέστερο, θεωρητικά έστω, αντίπαλο…

Για του λόγου το αληθές, στην «μισή» σεζόν του 2016-17, ο Κουρμπέλης δεν έπαιξε σε τρία παιχνίδια. Αποτελέσματα; Δύο ισοπαλίες με ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και Λεβαδειακό (0-0) και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-3).

Την επόμενη χρονιά, απουσίασε από επτά αγώνες, η ομάδα του κέρδισε Λάρισα (0-1) και Λαμία (2-0), έμεινε στο «Χ» με Λεβαδειακό (0-0) και Ατρόμητο (1-1), ενώ ηττήθηκε από Πανιώνιο (0-1), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) και Ξάνθη (1-2).

Μια από… τα ίδια και στην περίοδο 2018-19. Εκεί όπου έλειψε από πέντε ματς και ο ΠΑΟ κέρδισε μόλις δύο, με Ατρόμητο (1-0) και Παναιτωλικό (2-0). Ενώ ήρθε ισόπαλος με την Ξάνθη (2-2) κι έχασε από Λαμία (0-1) και ΟΦΗ (1-3).

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόνο την Ξάνθη (1-0) χωρίς τον captain του, ενώ ηττήθηκε από Αρη (0-4) και ΑΕΚ (0-1), ερχόμενος ισόπαλος με τον Βόλο (1-1).

Μόνο φέτος έχει καταφέρει, βάσει αποτελεσμάτων, να μάθει το «τριφύλλι» να… ζει χωρίς τον Κουρμπέλη. Καθώς, σε έξι αναμετρήσεις, έχουν πάρει τέσσερα «τρίποντα», κόντρα σε Παναιτωλικό (2-1), Απόλλων Σμύρνης (0-1), ΑΕΛ (2-0) και Άρη (0-1), χάνοντας μόνο από τον ΠΑΟΚ (2-1) και φέρνοντας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Απομένει, λοιπόν, να δούμε πως θα «αντιδράσει» ο Παναθηναϊκός και στο επόμενο διάστημα όπου ο 27χρονος μέσος θα είναι παροπλισμένος, στο πλαίσιο της αποθεραπείας του…

Διαβάστε ακόμα:

Μπαίνει χειρουργείο ο Κουρμπέλης: Έναν μήνα εκτός!

Παναθηναϊκός: Όλα καλά με Κουρμπέλη, παίρνει εξιτήριο σήμερα

Παναθηναϊκός σε Κουρμπέλη: «Σιδερένιος αρχηγέ, σε περιμένουμε» (pic)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*