Home / Άλλα Σπόρ / «Καταγγελίες» Βέλγου αρσιβαρίστα για το θέμα ντόπινγκ στο Ρίο

«Καταγγελίες» Βέλγου αρσιβαρίστα για το θέμα ντόπινγκ στο Ρίο

«Όχι και πολλοί οι… καθαροί αθλητές»

Ο Βέλγος Τόμας Γκούγκεμπιρ έγινε η γηραιότερος αρσιβαρίστας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία των 58κ. και κατέλαβε την 14η θέση. Ηταν και το «κύκνειο άσμα» του καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ανακοίνωσε και την -αναμενόμενη- αποχώρησή του. Αξιοποίησε τη χρονική συγκυρία, για να μιλήσει ανοικτά πλέον για τη μάστιγα του ντόπινγκ, που έχει πλήξει την Αρση Βαρών περισσότερο από οποιοδήποτε άθλημα.

«Είναι πασιφανές ότι ορισμένες χώρες το κάνουν (ντόπινγκ) συστηματικά. Πιθανολογώ ότι δεν υπάρχουν πολλοί καθαροί αθλητές στο Ρίο! Στην προπόνηση έβλεπα κάποιες επιδόσεις που μοιάζουν ύποπτες. Αλλωστε, αθλητές και προπονητές μού έχουν μιλήσει ξεκάθαρα για το θέμα.

Οταν επισκεφτεί τη Βουλγαρία μου έλεγαν ότι είμαι ανόητος που δεν χρησιμοποιώ απαγορευμένες ουσίες και πως θα είμαι μια ζωή όγδοος. Αυτοί οι άνθρωποι κοροϊδεύουν τον κόσμο και τους εαυτούς τους» είπε ο Γκούγκεμπιρ, ακτινολόγος στο επάγγελμα, που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ρίο λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ τους τελευταίους μήνες.
Είπε επίσης ότι θεωρεί εν μέρει άδικη την αντιμετώπιση των διεθνών φορέων προς τη Ρωσία. «Καταλαβαίνω πώς νοιώθουν βλέποντας το Καζακστάν να συμμετέχει κανονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ρωσική ομοσπονδία αποκλείστηκε από το άθλημα, όχι όμως και η αντίστοιχη του Καζακστάν παρότι οι αθλητές του είχαν 32 (!) θετικά δείγματα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Βέλγος μετείχε ανελλιπώς σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επί 18 συναπτά έτη και κατάφερε να πάρει χρυσό μετάλλιο το 2009. Σκέφτεται σοβαρά να συνεχίσει να ασχολείται με την Αρση Βαρών αφού «… προπονώ δύο εξαιρετικά ταλαντούχες κοπέλες, άρα ίσως επιστρέψω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Προς το παρόν όμως, η σκέψη του βρίσκεται αλλού: «Ως Βέλγος, λατρεύω τη μπύρα. Μετά από τόση σάουνα και εξαντλητική δίαιτα, ανυπομονώ να πιω μια παγωμένη»!

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*