Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / “Καθάρισε” με Μέσι η Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο (Vid)

“Καθάρισε” με Μέσι η Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο (Vid)

Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο, έτσι φαντάζει απίθανο η ομάδα του Βενγκέρ να μην αποκλειστεί για 6η σερί χρονιά στους “16” του Champions League (videos)

παρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο με σκόρερ τον Λιονέλ Μέσι, έτσι η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για 9η σερί χρονιά θεωρείται δεδομένη.

Από την άλλη, μόνο με θαύμα δεν θα αποκλειστεί η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ για 6η σερί χρονιά στην φάση των “16”, ενώ πρωταγωνιστής μπορεί να ήταν ο Αργεντινός, όμως εξαιρετικός ήταν και ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Μέσι λοιπόν πέτυχε και τα δύο γκολ, τα πρώτα του στον Πετρ Τσεχ στην καριέρα του, κάνοντας το 0-1 με πλασέ αφού “ξάπλωσε” τον Τσέχο με εξαιρετικό κοντρόλ, πατώντας την μπάλα, ενώ το 0-2 το έκανε με πέναλτι.

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

 

Σκόρερ: 71′ και 83′ Μέσι

Γήπεδο: “Άσμπαρτον Γκρόουβ”, Λονδίνο

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

 

Αρκετά προσεκτική η Άρσεναλ, όπως αναμενόταν άλλωστε κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη και αυτό που κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο είναι να απειληθεί ουσιαστικά μόνο μία φορά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα, στο 45’+1 δηλαδή, ο Λουίς Σουάρες βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή, έπειτα από μπαλιά του μπαλιά του Ντάνι Άλβες στην κίνηση έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά αστόχησε.

Οι Καταλανοί είχαν κατοχή πάνω από 70% στο πρώτο 45άλεπτο, όμως την πρώτη σπουδαία ευκαιρία την είχε η Άρσεναλ με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν από κοντά να πλασάρει, αφού ευνοήθηκε από κόντρες, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον πεσμένο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν που μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία τρομερή ευκαιρία για την “Μπάρτσα”, με τον Νεϊμάρ να βρίσκεται τετ-α-τετ αριστερά στην περιοχή με τον Πετρ Τσεχ και τον Τσεχο πορτιέρε να αποκρούει το πλασέ του Βραζιλιάνου με το δεξί πόδι.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού και η Άρσεναλ έδειχνε ικανή να… κλέψει το ματς, αλλά η τριάδα της Μπαρτσελόνα “χτύπησε” στο 71′.

Τρομερή μπαλιά του Λουίς Σουάρες στον Νεϊμάρ, ο οποίος από αριστερά τροφοδότησε τον Λιονέλ Μέσι και αυτός με άψογο πλασέ, έπειτα από ιδανικό κοντρόλ πατώντας την μπάλα, έβαλε το πρώτο γκολ της καριέρας του στον Τσεχ, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Λουίς Σουάρες στο 78′ είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ, αλλά τελικά έγινε το 0-2 στο 83′, με τον Μέσι να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Ματιέ Φλαμινί αμέσως μετά την είσοδό του (ανατροπή σε Μέσι), έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μέρτεζακερ.

 

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν (82′ Φλαμινί), Ράμσεϊ, Μεσούτ Εζίλ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (50′ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (72′ Γουέλμπεκ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Τα πρώτα ματς των “16”:

 

Τρίτη 16/2

Παρί Σεν-Ζερμέν – Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα – Ζενίτ 1-0

 

Τετάρτη 17/2

Γάνδη – Βόλφσμπουργκ 2-3

Ρόμα – Ρεάλ 0-2

 

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιουβέντους – Μπάγερν 2-2

 

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι

 

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)

 

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

3 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2 (highlights)

Πηγή:Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*