Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Έμεινε ζωντανή η Γιουβέντους, 2-2 με Μπάγερν (Vid)

Έμεινε ζωντανή η Γιουβέντους, 2-2 με Μπάγερν (Vid)

Σπουδαίο ματς στο Τορίνο με την Μπάγερν να προηγείται με 2-0, αλλά την Γιουβέντους να απαντά και το τελικό 2-2 να της δίνει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου (videos)

ουβέντους και Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο Τορίνο, με τους Βαυαρούς να έχουν προφανώς το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου, αλλά να είναι αυτοί που έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Αυτό διότι στο 55′ προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Ρόμπεν (είχε ανοίξει το σκορ ο Τόμας Μίλερ), αλλά οι Ιταλοί κατάφεραν να αντιδράσουν και να γλιτώσουν την ήττα με τα πρώτα γκολ των Ντιμπάλα και Στουράρο στην διοργάνωση.

Ο Πολ Πογκμπά δεν ήταν καλός, όμως ο Μάριο Μάντζουκιτς έκανε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του, έχοντας ουσιαστικά δημιουργήσει τα τέρματα της ομάδας του.

Γιουβέντους – Μπάγερν 2-2

 

Σκόρερς: 63′ Ντιμπάλα, 76′ Στουράρο / 43′ Τόμας Μίλερ, 55′ Ρόμπεν

Γήπεδο: “Γιουβέντους Στέιντιουμ”, Τορίνο

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

 

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το είχε πει στην συνέντευξη τύπου πως το 0-0 του αρέσει, έτσι η Γιουβέντους μπήκε στο ματς με το μυαλό στην άμυνα, αλλά ήταν πραγματικά ακίνδυνη στην επίθεση.

Μόλις μία φορά απείλησε στο πρώτο ημίχρονο και αυτή όταν ο Μάντζουκιτς από μπαλιά του Ντιμπάλα απέτυχε από καλή θέση στην περιοχή να πιάσει το πλασέ στην κίνηση.

Η Μπάγερν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 13′, όταν ο Τόμας Μίλερ σχεδόν σε κενή εστία έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, αλλά στο 43′, όταν του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία, δεν την άφησε να πάει χαμένη, ανοίγοντας το σκορ από κοντά, έπειτα από προσπάθεια του Ρόμπεν, από δεξιά και σέντρα, γύρισμα του Ντιέγκο Κόστα από αριστερά και κόντρα που ευνόησε τον Μίλερ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε περισσότερο από 70% κατοχή και ο Μπουφόν είχε σταματήσει πριν δεχτεί το γκολ τις προσπάθειες των Βιδάλ και Μπερνάτ, ενώ ενδιάμεσα ήταν άστοχος ο Ρόμπεν.

Το 0-2 έγινε στο 55′ με κλασικό γκολ Ρόμπεν. Έφυγαν στην αντεπίθεση οι Βαυαροί, ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, εν συνεχεία κινήθηκε προς τα δεξιά και έπειτα από 2-3 προσποιήσεις έκανε το πλάσε με το αριστερό στην δεξιά γωνία του Μπουφόν.

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως όλα είχαν τελειώσει, αλλά η “γηραιά κυρία”… ξύπνησε και κατάφερε να μειώσει στο 63′ με τον Πάουλο Ντιμπάλα και να ισοφαρίσει στο 76′ με τον Στέφανο Στουράρο, σκοράροντας αμφότεροι για πρώτη φορά στην διοργάνωση.

Κορυφαίος για την “Γιούβε” ήταν ένας πρώην άσος της Μπάγερν, ο Μάριο Μάντζουκιτς, καθώς έκανε τρομερή ασίστ στον Ντιμπάλα και στο 2-2 τροφοδότησε εντυπωσιακά τον Μοράτα, ο οποίος βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Στουράρο.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα ο Μάντζουκιτς είχε δώσει… έτοιμο γκολ στον Κουαδράδο σε αντεπίθεση, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε και μετά το κόρνερ έχασε την μοναδική του ευκαιρία ο Πογκμπά.

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (69′ Στουράρο), Μαρκίζιο (46′ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75′ Μοράτα).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74′ Μπενατιά), Τιάγκο Αλκάνταρα, Βιδάλ, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84′ Ριμπερί), Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Τα πρώτα ματς των “16”:

 

Τρίτη 16/2

Παρί Σεν-Ζερμέν – Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα – Ζενίτ 1-0

 

Τετάρτη 17/2

Γάνδη – Βόλφσμπουργκ 2-3

Ρόμα – Ρεάλ 0-2

 

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιουβέντους – Μπάγερν 2-2

 

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι

 

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)

 

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

3 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

 

Γιουβέντους – Μπάγερν 2-2 (highlights)

Πηγή:Sport24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*