Home / Άλλα Σπόρ / Θετική στo meldonium η Βουλγάρα τριπλουνίστρια Πέτροβα

Θετική στo meldonium η Βουλγάρα τριπλουνίστρια Πέτροβα

Ασημένια στο Ευρωπαϊκό Κλειστού

Aθήνα
Η Βουλγάρα αθλήτρια του άλματος τριπλούν Γκαμπριέλα Πέτροβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία μελδόνιο (Meldonium), προσθέτοντας το όνομά της στον μακροσκελή κατάλογο των αθλητών, συμπεριλαμβανομένης της πρωταθλήτριας του τένις Μαρία Σαράποβα, οι οποίοι κατεγράφησαν ως θετικοί σε ελέγχους στο συγκεκριμένο φάρμακο.

Η 23χρονη αθλήτρια, η οποία κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα και τερμάτισε τέταρτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο το περασμένο έτος, είχε δώσει δείγμα στις 6 Φεβρουαρίου σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου της, Βένιτσα Ατανάσοβα, η οποία πρόσθεσε πως η Πέτροβα, νικήτρια επίσης του τίτλου στο Ευρωπαϊκό U-23 το 2013, πήρε αυτό το φάρμακο μόνο στο τέλος του περασμένου έτους.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 ότι τα φάρμακα που περιέχουν μελδόνιο απαγορεύονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2016, σταμάτησε να το χρησιμοποιεί» είπε η Ατανάσοβα.

«Η Γκαμπριέλα δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα. Απλά ενημερωθήκαμε για το θετικό δείγμα. Δεν ανησυχούμε για το Ρίο, ανησυχούμε για την εικόνα της. Δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα, αλλά είναι τόσο αγχωτικό» συμπλήρωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*