Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με μεστή εμφάνιση κατάφερε να περάσει από την Λαμία (0-1) και να πάρει δεύτερο σερί τρίποντο, μειώνοντας τη διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ στον βαθμό και από τον δεύτερο Άρη στους δύο.

Ο Μουάμερ Τάνκοβιτς ξεχώρισε και ήταν ο καλύτερος της Ένωσης, με τον Ανσαριφάρντ να τον ακολουθεί από κοντά κυρίως λόγω του γκολ που σκόραρε και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

To sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μετά το παιχνίδι με την Λαμία που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η βαθμολογία με άριστα το «10»

Αθανασιάδης (6): Πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο «ΔΑΚ Λαμίας». Μόλις τρεις τελικές από τους παίκτες της Λαμίας, χωρίς κάποια να βρει στόχο και με τον ίδιο να είναι… ξεκούραστος σε όλο τον αγώνα.

Μπακάκης (4): Μέτριο προς κακό παιχνίδι από τον δεξιό μπακ της ΑΕΚ. Υπέπεσε σε πέντε λάθη, ενώ επιθετικά δεν βοήθησε και είχε μια μεγάλη φάση στο 18ο λεπτό να γράψει το 2-0 και να… κλειδώσει από νωρίς το ματς για την ομάδα, αλλά έκανε κακό πλασέ και νικήθηκε από τον Επασί. Ανασταλτικά τα πήγε καλά, ενώ είχε 6 κερδισμένα φάουλ.

Νεντσελτσιάρου (7): Ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας. Αλάνθαστος, σταθερός, δείχνει να βρίσκει ρυθμό και να προσφέρει σημαντικά. Πολύ σημαντική η στιγμή του 64ου λεπτού όταν πρόλαβε στην κόντρα-επίθεση τον Αραμπούλι και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ΑΕΚ. Είχε επίσης 3 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις στον αγώνα.

Σβάρνας (5): Στην… βάση ο Έλληνας στόπερ. Μπορεί να μην ήταν αρκετά σταθερός και να έχασε αντιπάλους σε ορισμένες φάσεις, αλλά έχει προλάβει στο πρώτο μέρος τον Καραμάνο πριν απειλήσει. Γενικότερα δεν ήταν κακός, ούτε και… έλαμψε αλλά μετά από αρκετό καιρό ξέφυγε από τις κακές εμφανίσεις.

Ινσούα (3): Στο πρώτο μέρος δεν ήταν κακός, είχε ανεβάσματα και την σέντρα στο δοκάρι του Ανσαριφάρντ. Ωστόσο, άφησε από νωρίς (53′) την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ αυτό δεν στοίχισε. Μπορεί να μην είχε πρόθεση για αυτό το πάτημα στον Προβυδάκη, αλλά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και δυσκόλεψε την προσπάθεια της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Σιμόες (5): Έτρεξε πολύ, όπως σε κάθε αγώνα, αλλά δεν έκανε την τρελή διαφορά στον άξονα. Περιορίστηκε στα αμυντικογενή του καθήκοντα, ωστόσο υπέπεσε και σε 6 λάθη αλλά ήταν και ο δεύτερος παίκτης της ΑΕΚ σε σωστές πάσες στο ματς. Στην βάση και αυτός!

Σάκχοφ (4): Δεν μπόρεσε ούτε αυτός να βοηθήσει επιθετικά, παρότι συνηθίζει να το κάνει σε αρκετά ματς. Έδειξε έξω από τα… νερά του, δεν βοήθησε τόσο στο να παιχτεί κάθετο ποδόσφαιρο και η γενικότερη εικόνα του ήταν επιεικώς μέτρια. Ανασταλτικά τα πήγε καλύτερα με 4 κλεψίματα, αλλά ως εκεί! Σωστά αντικαταστάθηκε, έδειξε κουρασμένος.

Μάνταλος (4): Κάτω από τη βάση και για τον αρχηγό της ΑΕΚ ο οποίος κινήθηκε επίσης σε ρηχά νερά. Άφησε την δημιουργία στον Τάνκοβιτς που ήταν εξαιρετικός, με τον Μάνταλο να είναι πιο περιορισμένος στο γήπεδο. Έκανε 4 λάθη, είχε 0/3 γεμίσματα, αλλά ήταν και ο πρώτος σε σωστές πάσες για τους κιτρινόμαυρους.

Αλμπάνης (4): Ανούσια εμφάνιση από τον Έλληνα εξτρέμ. Ξεκίνησε ορεξάτος το ματς και πήρε προσπάθειες από τα αριστερά, με την ΑΕΚ να φορτώνει την πλευρά του, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισε να πέφτει η απόδοσή του και να εξαφανίζεται από τον αγώνα.

Τάνκοβιτς (8): Ο καλύτερος με διαφορά από την ΑΕΚ. Μπορεί η γενικότερη εικόνα της Ένωσης να ήταν μέτρια, αλλά ο Σουηδός είχε… κέφια. Από το δικό του πείσμα και το τάκλιν του η μπάλα πηγαίνει στον Ανσαριφάρντ για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στα… καπάκια φτιάχνει με τρομερή κάθετη το χαμένο τετ-α-τετ του Μπακάκη, ενώ γενικότερα ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων. Κρατούσε μπάλα όποτε έπρεπε, δεν το παράκανε με ενέργειες, ενώ είχε και 2/3 γεμίσματα και 2 τελικές ο ίδιος.

Ανσαριφάρντ (7): Έκανε αυτό που έπρεπε! Στην πρώτη του τελική προσπάθεια σκόραρε και η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία, στην δεύτερη τελική του βρήκε το αριστερό δοκάρι, ενώ είχε ακόμη μία στη συνέχεια. Κράτησε μπάλα, έδωσε πολλές μονομαχίες και έφαγε… ξύλο όπως λέμε ποδοσφαιρικά από Τζανετόπουλο και Αντέτζο.

Λόπες (6): Μπήκε στη θέση του Αλμπάνη για τα τελευταία 35 λεπτά του αγώνα και βοήθησε την ΑΕΚ να είναι πιο συμπαγής αμυντικά. Δεν είχε ανεβάσματα και σωστά καθώς η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Όποτε κάποιος αντίπαλός του πήγε στο ένας με έναν ο Πορτογάλος μπακ βγήκε νικητής, έχει τη σημαντική παρέμβαση στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Αραμπούλι είχε την κατοχή και πήγε να απειλήσει, κλείνοντας σωστά μέσα ως τρίτος στόπερ.

Γαλανόπουλος (6): Μπήκε στη θέση του Μάνταλου και έδωσε φρεσκάδα στον άξονα. Έτρεξε αρκετά, είχε κερδισμένες μονομαχίες και βοήθησε σημαντικά στο να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να μην δεχτεί κάθετο ποδόσφαιρο από εκεί η ΑΕΚ.

Ολιβέιρα (6): Μπήκε και έδωσε μονομαχίες με τα αντίπαλα στόπερ, έχοντας άχαρο ρόλο αφού ήταν μόνος του στην κορυφή της επίθεσης. Έδειξε διάθεση, το πάλεψε και είχε μία πολύ ωραία ενέργεια αφού κουβάλησε την μπάλα για 30-40 μέτρα και σούταρε από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή, βρίσκοντας εστία αλλά χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Επασί. Είχε δύο κλεψίματα και τρία κερδισμένα φάουλ στο μισάωρο που αγωνίστηκε.

Λιβάγια (4): Πρόλαβε να κάνει δύο λάθη στα λιγότερα από 25 λεπτά που έπαιξε, αντικαθιστώντας τον Τάνκοβιτς, και γενικότερα δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει για την ΑΕΚ. Σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, δεν είναι καλά τον τελευταίο καιρό και φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν… τραβάει!

Κρίστισιτς (6): Πήρε τη θέση του Σάκχοφ στο 69′, κάνοντας πιο συμπαγή τον άξονα της ΑΕΚ και βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Είχε δύο κερδισμένα φάουλ, τρία κλεψίματα, έδωσε ανάσες στους συμπαίκτες του και γενικότερα είχε σημαντική προσφορά στο τελευταίο 20λεπτο που η Λαμία ήθελε να πιέσει.

Λαμία: Ο Ρόμανιτς στο πρώτο ημίχρονο πήρε αρκετές προσπάθειες και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Λαμίας, ενώ ο Προβυδάκης ήταν αρκετά κινητικός και αυτός. Ο Επασί δεν φέρει ευθύνη στο γκολ και στη συνέχεια όποτε χρειάστηκε επενέβη, ενώ και ο Αντέτζο ήταν καλός. Δεν βοήθησε ο Καραμάνος που ήταν αρνητικός, ούτε και οι Αραμπούλι, Ντέλετιτς, Τιρόνε που μπήκαν για να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους και δεν το κατάφεραν σε καμία στιγμή!

Διαβάστε ακόμα:

Και τώρα… Άρης για την «κυνική» ΑΕΚ

Τα highlights από τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στη Super League

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*