Home / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / Η ΕΠΟ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά Κοντονή με άδεια των δικηγόρων

Η ΕΠΟ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά Κοντονή με άδεια των δικηγόρων

Για τη συνέχιση του Κυπέλλου

Αθήνα
Τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας επιδιώκει η ΕΠΟ, κόντρα στην απόφαση διακοπής της διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία εξασφάλισε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΣΔΑ), ώστε την Παρασκευή να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την αρθεί η απόφαση Κοντονή.

Έτσι παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου έλαβε ειδική άδεια για να εκπροσωπηθεί νομικά στο ΣτΕ.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ, η απόφαση του Κοντονή είναι αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό, θα ζητηθεί η υπόθεση να εισαχθεί ως «κατεπείγουσα».

Εάν το ΣτΕ δεν κρίνει την υπόθεση ως «κατεπείγουσα», τότε πιθανότατα θα υπάρξει αίτημα ανάκλησης και να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Μάλιστα, από την ΕΠΟ υποστηρίζουν πως η απόφαση Κοντονή έρχεται σε σύγκρουση ακόμη και με τον νέα αθλητικό νόμο που παρουσίασε ο ίδιος ο υφυπουργός, ότι δεν είναι συμβατή και δεν μπορεί να σταθεί νομικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με FIFA και UEFA, ψάχνοντας την ιδανική φόρμουλα για τη συνέχιση του Κυπέλλου.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*