Home / Tennis / Ο Ναδάλ «κάρφωσε» τη ντοπέ Σαράποβα και δήλωσε «καθαρός»

Ο Ναδάλ «κάρφωσε» τη ντοπέ Σαράποβα και δήλωσε «καθαρός»

«Να πληρώσει το τίμημα»

Αθήνα
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Μαρία Σαράποβα, η οποία εδώ και μερικά 24ωρα δήλωσε «ντοπέ», λίγο πριν από τη συμμετοχη της στο τουρνουά τένις της Αυστραλίας. Ωστόσο, ο συνάδελφός της, Ράφα Ναδάλ, εξαπέλυσε επίθεση στην 28χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια λέγοντας πως έστω και αν ήταν λάθος της, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα, ενώ παράλληλα ο Ισπανός τόνισε πως δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Λάθη, φυσικά, συμβαίνουν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος της Μαρία. Δεν ήθελε να το κάνει. Είναι φανερό ότι ήταν αμέλεια. Αυτοί, όμως, είναι οι κανονισμοί και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα», είπε για τη συναθλήτριά του σε συνέντευξη Τύπου πριν από το τουρνουά Ιντιαν Γουέλς στις ΗΠΑ.

Επίσης, ο 29χρονος πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, πρόσθεσε: «Είναι άσχημα νέα για το άθλημά μας. Είναι άσχημο, διότι το άθλημά μας πρέπει και να φαίνεται, αλλά και να είναι καθαρό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ».

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το παρελθόν του και τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς εις βάρος του, ο Ναδάλ εκνευρίστηκε και τόνισε:

«Δεν βρέθηκα ποτέ σε πειρασμό να κάνω κάτι λάθος. Είμαι πολύ μακριά από αυτό, από το ντόπινγκ, είμαι εντελώς καθαρός. Έχω δουλέψει πολύ στην καριέρα μου και όταν τραυματίζομαι δεν παίρνω κάτι απαγορευμένο για να γυρίσω νωρίτερα.

Έχω ακούσει αρκετές φορές να με σχετίζουν με ντόπινγκ και έχω κουραστεί. Πιστεύω στο άθλημα και στις αξίες του. Είναι παράδειγμα για την κοινωνία. Είναι παράδειγμα για τα παιδιά και αν κάνω κάτι εναντίον του θα είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους αντιπάλους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*