Home / Άλλα Σπόρ / Η Βουγιούκα «κάρφωσε» τους Ολυμπιακούς του Ρίο και αισιοδοξεί

Η Βουγιούκα «κάρφωσε» τους Ολυμπιακούς του Ρίο και αισιοδοξεί

Χαρούμενη η Ελληνίδα ξιφομάχος

Αθήνα

Η Βασω Βουγιούκα έγινε το 54ο μέλος της ελληνικής αποστολής που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα οπλομάχος «σφράγισε» την πρόκρισή της μέσω της θέσης που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Βέλγιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μεγάλη της επιτυχία, αλλά και το όνειρο στη Βραζιλία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που εξασφάλισα την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μάλιστα αυτό συνδυάστηκε με μία πολύ καλή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι μου έφυγε ένα βάρος. Ηθελα πολύ την πρόκριση και δούλευα σκληρά για να το πετύχω».

Σκέφτηκες κάποια στιγμή ότι μπορεί να μην πάρεις την απευθείας πρόκριση;
«Είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου. Αν δεν είχα την περσινή χρονιά, όπου έπεσα πολύ στο ράκινγκ λιστ, θα είχα εξασφαλίσει πιο εύκολα την πρόκριση. Η περσινή χρονιά, όμως, ήταν ψυχοφθόρα, καθώς είχα πολλές αναποδιές με τραυματισμούς. Κάθε εμπόδιο, λένε όμως, είναι για καλό».

Στο Βέλγιο έχασες το μετάλλιο για μόλις ένα χτύπημα. Σου έμεινε μία πικρία;
«Το γεγονός ότι έχασα το μετάλλιο για μόλις ένα χτύπημα, μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Βελγίου, ήταν σαν μια μικρή Ολυμπιάδα. Όλες οι αθλήτριες υψηλού επιπέδου αγωνίστηκαν. Επομένως είναι και ένα στοιχείο που λέει πως και στο Ρίο, μπορώ να φτάσω πολύ ψηλά. Αρκεί να έχω την υγεία μου».

Επόμενος στόχος;
«Θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά. Θα συμμετάσχω σε όλα τα τουρνουά, αλλά και σε προετοιμασίες στο εξωτερικό. Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για το Ρίο, καθώς και να βελτιώσω τη βαθμολογική μου θέση στο ράκινγκ λιστ, για να έχω όσο το δυνατόν πιο εύκολη κλήρωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν και οι αθλήτριες είναι όλες πολύ υψηλού επιπέδου».

Από το άθλημά σας υπάρχει άλλος Ελληνας αθλητής ή αθλήτρια που να μπορεί να πάρει Ολυμπιακή πρόκριση;
«Η Ελλάδα έχει πολλά νέα ταλέντα, που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Ελπίζω να μην είμαι η μόνη αθλήτρια από την ξιφασκία που θα αγωνιστεί στο Ρίο. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά το ταλέντο υπάρχει».

Ο στόχος στο Ρίο έχει οριοθετηθεί;

«Είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή και φυσικά η επιθυμία για ένα μετάλλιο είναι όνειρο ζωής. Δεν μπορώ να οριοθετήσω ακόμα κάποιους στόχους. Προς το παρόν είμαι χαρούμενη που θα αγωνιστώ στο Ρίο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*