Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Η ΑΕΚ περιμένει επάνοδο Σάκχοφ και επαναφορά Καρίμ

Η ΑΕΚ περιμένει επάνοδο Σάκχοφ και επαναφορά Καρίμ

Ο Σάκχοφ επιστρέφει σε έναν κομβικό αγώνα για την Ένωση. Φυσικά και μοιάζει δύσκολο να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, αλλά και μόνο το να τον έχει στον πάγκο, για τον Μανόλο Χιμένεθ θα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Φυσικά και δεν θα είναι εύκολο να τον βάλεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι από την εκκίνηση, μετά από μακρά απουσία, αλλά από την άλλη για την Ένωση, οι επιλογές και ειδικά στη μεσαία γραμμή, έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Ο Ουκρανός μην ξεχνάμε πως είναι ποδοσφαιριστής που σκοράρει και το να τον έχει σε ένα τέτοιο ντέρμπι διαθέσιμο η ΑΕΚ, θα είναι πολύτιμο. Έστω και για να έρθει από την άκρη του πάγκου και να βοηθήσει.

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο Καρίμ μόνο, μετά την απώλεια του Ολιβέιρα. Ένας παίκτης που μοιάζει να νοιώθει εξαιρετικά ανασφαλής από την στιγμή που είχαμε την αλλαγή του προπονητή, ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα αυτή τη στιγμή έχει χάσει με την επαφή με τα δίχτυα. Ο Ιρανός, από τα αποτελέσματα που έχει πάρει η ΑΕΚ, στα ματς που έχει σκοράρει είναι απαραίτητο, τουλάχιστον για να μην ηττηθεί, να τα καταφέρει στη Λεωφόρο. Με βάση τη στατιστική σε όλες τις διοργανώσεις, στα οκτώ ματς που σημείωσε γκολ ο Καρίμ,τα έξι ήταν νικηφόρα για την ΑΕΚ και τα δύο ματς ισόπαλα, ένα με τον ΠΑΟΚ σχεδόν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ένα με τον Βόλο. Ο Καρίμ θα μπορέσει να επανέλθει; Μήπως ο Τάνκοβιτς σε ένα ματς που η Ένωση, θα θελήσει να έχει έναν πιο ευέλικτο παίκτη μπροστά, μπορεί ν’ αποτελέσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι την αιχμή του δόρατος; Αποτελεί και αυτό ίσως μια σκέψη.

Καλώς ή κακώς λοιπόν η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει πολλά πράγματα από αυτούς τους δύο για να μπορέσει να επιβιώσει στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Το αν θα τα καταφέρει σίγουρα εξαρτάται από το πόσο πολύ μπορεί πλέον ο Καρίμ να ξαναμπεί στη θέση του οδηγού στο σκοράρισμα και κατά πόσον η Ένωση, θα μπορέσει, έχοντας μια παραπάνω επιλογή τουλάχιστον στον χώρο του κέντρου, να μπορέσει να διαχειριστεί.

Επιπλέον αυτό που αξίζει ν’ αναφερθεί εδώ, είναι πως η ΑΕΚ εμφανίζεται γι’ αυτό το ματς, περίπου ως χαμένη από χέρι. Αυτό σε μια τέτοια περίπτωση, είναι και καλύτερο για την Ένωση, που πάντως θα πρέπει να βγάλει κάποια στιγμή έναν χαρακτήρα στα ντέρμπι και να θα είναι κομβικό να το πράξει σε ένα γήπεδο που για το πρωτάθλημα δεν τα έχει καταφέρει εδώ και 20 χρόνια.

Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, χωρίς να διαρρέεται κάτι σαφές προς τα έξω, αναδεικνύει το ότι αυτή τη φορά ως προς τη στελέχωση της ΠΑΕ, ο Δ. Μελισσανίδης, κοιτάζει πολύ προσεκτικά την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή, που όπως έγραψα, η υποψηφιότητα του Θ. Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ, έχει μπει σε δεύτερες σκέψεις, δείχνει το πόσο ρευστά είναι και τα πράγματα αυτό το διάστημα, στις ισορροπίες δυνάμεων. Άλλωστε ακόμα ο ΠΑΟΚ, εξαιτίας των οπαδών του, δεν φαίνεται τόσο δεκτικός να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*