Home / Μπάσκετ / Euroleague / Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»

Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»

Αποχαιρετιστήρια επιστολή

Αθήνα
Μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής που δημοσίευσε η Euroleague, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζει το δικό του «ευχαριστώ», το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, αναφέρεται στις στιγμές δόξας που έζησε, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε “θρύλο”. Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι».

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Διαμαντίδη, μία μέρα μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την Euroleague:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι “ευχαριστώ”.

Κάποιοι λένε πως οι φίλαθλοι θα έπρεπε να ευχαριστήσουν εμένα για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε πως ήμουν σπουδαίος παίκτης, και κάποιες φορές τόλμησαν να με συγκρίνουν με τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε πως ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα αυτά τα χρώματα…

Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος.

Εγώ είμαι αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ στο άθλημα που μου έδωσε μία σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να κάνω δουλειά μου αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Που με έκανε να ζήσω, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξέχαστες στιγμές που ελάχιστοι είχαν την τύχη να ζήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα.

Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Τα συνθήματά σας με έκαναν πάντα να παίζω πάνω από τα όριά μου. Το πάθος και η πίστη σας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του αθλήματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου. Τον Ηρακλή, απ’ όπου ξεκίνησα, και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνιστώ τους καλύτερους των καλύτερων και να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: τη δόξα.

Οι πιο σπουδαίες μου αναμνήσεις θα είναι για πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω στο να φτάσει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά: στα τόσα πρωταθλήματα, στα τόσα κύπελλα και φυσικά στους τρεις τίτλους στην Euroleague. Η Αθήνα, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Τίποτα από αυτα δεν θα ήταν πιθανά χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναϊκός.

Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.

Είμαι τυχερός που αυτή ήταν η ζωή μου. Όταν κοιτάω πίσω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους αυτούς που το έκαναν όλο αυτό πιθανό. Ακόμη και τώρα που αποσύρομαι από την ενεργό δράση, η καρδιά μου χτυπάει πάντα σαν να είμαι ένας παίκτης πάνω στο παρκέ.

Τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε “θρύλο”. Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι.

Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και που μου χαρίσετε μια αξέχαστη μπασκετική ζωή.

Δημήτρης Διαμαντίδης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*