Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Αυτοί «σφυρίζουν» την Εθνική

Αυτοί «σφυρίζουν» την Εθνική

Δείτε ποιοι διαιτητές ορίστηκαν να διευθύνουν τον αγώνα της Εθνικής με την ΠΓΔΜ για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Πορτογάλος Σέρζιο Σίλβα και ο Ρώσος Ίλια Πουτένκο θα είναι οι τρεις διαιτητές του πρώτου αγώνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, απέναντι στην ΠΓΔΜ.

Ο Λοτερμόζερ, εμπειρότερος εκ των τριών, καθώς αυτό είναι το τέταρτο Ευρωμπάσκετ που είναι παρών, ενώ το ίδιο συνέβη στα δύο τελευταία Μουντομπάσκετ, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Φέτος ο 39χρονος Γερμανός διηύθυνε φέτος πολλούς αγώνες των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα. Ήταν στα Παναθηναϊκός-Αρμάνι 90-63, Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 84-62 και Ολυμπιακός-Βαλένθια 77-76 στην πρώτη φάση, στο Top 16 στα Ρεάλ-Παναθηναϊκός 83-65, Εφές-Ολυμπιακός 84-70 και Αρμάνι-Ολυμπιακός 74-83, ενώ στα play offs «σφύριξε» το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 63-76 και ήταν παρών στο Final Four, αλλά χωρίς να διευθύνει κάποιον από τους δύο αγώνες των «ερυθρόλευκων».

Ο 36χρονος Σίλβα έχει σφυρίξει λιγότερα ματς Ευρωλίγκας (κανένα την περασμένη περίοδο πάντως) και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε Ευρωμπάσκετ, όπως και ο 36χρονος Πουτένκο που μετρά μόνο παιχνίδια στο Eurocup και σε καμία μεγάλη διοργάνωση.

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*