Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-2 (Vid)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-2 (Vid)

Ο Ολυμπιακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ερνάνι, επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, πετυχαίνοντας την 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Δυσκολεύει η είσοδος στα πλέι οφ για τους Αρκάδες.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να αλλάξει τα 6/11 της ενδεκάδας, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε γάντια βασικού, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, στον Στέφανο Καπίνο, ενώ επανέφερε τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Δημήτρη Σιόβα,Φελίπε Πάρντο, Παϊτίμ Κασάμι και έδωσε την ευκαιρία στον Ερνάνι. Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος εξαιτίας των αρκετών απουσιών επέλεξε ένα πιο αμυντικό σχήμα, χωρίς καθαρό επιθετικό.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “ερυθρόλευκους”, αφού μόλις στα 37 δευτερόλεπτα ο Ερνάνι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Κώστα Φορτούνη (10η ασίστ στη σεζόν). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την… ψυχρολουσία των Αρκάδων και έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, δίχως να απειληθούν. Μετά το 20ό λεπτό οι παίκτες του Αστέρα ανέβασαν την απόδοσή τους κι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τους Γιώργο Ζησόπουλο (22′) και Μπράιαν Λούι (23′, 29′). Οι Πειραιώτες επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στους γηπεδούχους και παραλίγο να το… πληρώσουν, καθώς στο 43′ ο Πάμπλο Μάσαέστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Καπίνο με κεφαλιά-ψαράκι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Με γκολ. Ο Παϊτίμ Κασάμι βρήκε εξαιρετικά τον Ερνάνι, ο οποίος ξέφυγε από τον Γιώργο Ζησόπουλο και με όμορφο πλασέ έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με συνέπεια οι φάσεις να έρχονται με το… σταγονόμετρο. Στο 72ο λεπτό ο Σίλβα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ρομπέρτο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Έλληνας γκολκίπερ τραυματίστηκε σε σύγκρουση που είχε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο.

Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες κυνήγησαν και τρίτο γκολ, αλλά, όποτε χρειάστηκε, ο Κώστας Θεοδώροπουλος δήλωσε “παρών” κι έσωσε την ομάδα του. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 90ό λεπτό με όμορφο συρτό σουτ του Ελίνι Δημούτσου.

MVP

Ο Ερνάνι “άρπαξε” την ευκαιρία που του έδωσε ο Μάρκο Σίλβα και μετατράπηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος άσος με δύο γκολ (ένα σε κάθε ημίχρονο) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Ζησόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απέναντι στους δραστήριους επιθετικούς του Ολυμπιακού, ενώ φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ, καθώς δεν υπολογίζει σωστά και χάνει τον Ερνάνι.

Σχόλιο

Η αναμέτρηση δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, απ’ τη στιγμή που το γρήγορο γκολ του Ερνάνι διευκόλυνε τρομερά το έργο των “ερυθρόλευκων” να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα. Θετικό μαντάτο για τον Μάρκο Σίλβα η εμφάνιση του Ερνάνι, αλλά κι η απόδοση του Στέφανο Καπίνο. Γενικότερα, οι ποδοσφαιριστές που πήραν την ευκαιρία από τον Πορτογάλο τεχνικό έδειξαν καλά δείγματα γραφής. Όσον αφορά στον Αστέρα, συνεχίζει τις μετριότατες εμφανίσεις, παρότι ο Μάκης Χάβος έχει “συμμαζέψει” την ομάδα. Οι Αρκάδες αντιμετώπισαν γι’ ακόμη ένα ματς προβλήματα στην άμυνα, ενώ αποδείχθηκαν σ’ αρκετές περιπτώσεις “φλύαροι” στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46′ Τσάβες), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόγλιο, Φερνάντες (62′ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (84′ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Καπίνο (72′ λ.τ. Ρομπέρτο), Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (63′ Ντομίνγκες), Πάρντο (63′ Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.

Photo Credits: Action Images

Πηγή:Contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*