Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Από την κόλαση… ΠΑΣ στον παράδεισο!

Από την κόλαση… ΠΑΣ στον παράδεισο!

Έπαιξε με τη φωτιά, όμως δεν κάηκε! Ο ΠΑΣ άφησε σε ένα καταστροφικό β’ ημίχρονο την Οντ να του ισοφαρίσει το 3-0 των «Ζωσιμάδων», αλλά ο Κούτρης του έδωσε στην παράταση (3-1) την ιστορική πρόκριση!

Στο ραντεβού του με την ιστορία ο ΠΑΣ ήταν συνεπής, έστω και αν… τα χρειάστηκε!

Οι Ηπειρώτες, έπειτα από ένα χαλαρό πρώτο ημίχρονο στο Σκίεν, όπου είχαν ευκαιρίες για να ξεμπερδέψουν με την πρόκριση κόντρα στην Οντ, έχοντας και «κάβα» το 3-0 των «Ζωσιμάδων», ήταν τραγικοί στο δεύτερο 45λεπτο και είδαν τους Νορβηγούς να τους ισοφαρίζουν το σκορ του πρώτου αγώνα!

Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν μέσα σε ένα τρίλεπτο (55’-58’) να ξαναμπούν στο «κόλπο» με δύο γρήγορα τέρματα και έφεραν στα ίσα το συνολικό σκορ στο 89’!

Στο 108’ της παράτασης, ωστόσο, ο Κούτρης, που είχε περάσει στο ματς στο 66’, πέτυχε το ιστορικό γκολ, που φέρνει τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στον γ’ προκριματικό του Europa League, στην παρθενική του συμμετοχή στην Ευρώπη! Εκεί, θυμίζουμε, τον περιμένει ήδη η Άλκμααρ.

Πώς έπαιξε

Το αγαπημένο του 3-5-2, με το οποίο «διέλυσε» τους Νορβηγούς την περασμένη βδομάδα και μας… κατέπληξε στο β’ μισό του περσινού πρωταθλήματος, χρησιμοποίησε ξανά ο Γιάννης Πετράκης. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ να είναι οι τρεις στο κέντρο της άμυνας. Καρανίκας και Ναδάλες κάλυπταν τις δύο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Λίλα, Κοζορώνης και Ακόστα ήταν η τριάδα στον άξονα, με τον Φερφελή στην κορυφή και από πίσω του, σε πιο ελεύθερο ρόλο, τον Γιάκο.

Το ματς

Με «κάβα» το 3-0 του πρώτου ματς, ο ΠΑΣ βγήκε «αεράτος» στον αγωνιστικό χώρο! Τόσο πολύ, δε, που λίγο έλειψε να τελειώσει την… ιστορία πριν καν συμπληρωθεί ένα δίλεπτο αγώνα, με τον Τζημόπουλο να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και τον Χαγκεν να απομακρύνει την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή! Στη συνέχεια, ωστόσο, οπισθοχώρησε, κλείνοντας όλους τους χώρους στους Νορβηγούς, που έκαναν την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι μόλις στο 19’! Το 3-5-2 του Γιάννη Πετράκη λειτουργούσε ΞΑΝΑ άψογα, η Οντ έπαιζε εντελώς αλλοπρόσαλλα και οι Ηπειρώτες κρατούσαν άνετα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Europa League.

Μάλιστα, εκείνοι ήταν που απείλησαν εκ νέου για ένα γκολ, όταν ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ στο 42’, αλλά και πάλι ο Χάγκεν έδιωξε πάνω στη γραμμή! Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου 45λέπτου, πάντως, οι Νορβηγοί είχαν τη μεγαλύτερη -μέχρι εκείνο το σημείο- φάση τους, με τον Πασχαλάκη να λέει εντυπωσιακά «όχι» σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… άλλο παιχνίδι. Από το ΠΟΥΘΕΝΑ, ο Καρανίκας, σε μία ανύποπτη φάση στο 54’, έκανε χέρι, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Νόρντκβελε να δίνει ελπίδες στην ομάδα του, ευστοχώντας από τα 11 βήματα. Τη συνέχεια, ωστόσο, ούτε ο ίδιος δεν την περίμενε… Τρία λεπτά αργότερα και ενώ οι Ηπειρώτες προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν, ο Ακαμπουέζε έκανε με κεφαλιά το 2-0, με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να ψάχνουν να βρουν τι τους χτύπησε! Τα επόμενα λεπτά ήταν εφιαλτικά! Οι Νορβηγοί πίεζαν ασφυκτικά, στην άμυνα του ΠΑΣ επικρατούσε… τρικυμία και πραγματικά, τόσο άσχημη εμφάνιση από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν θυμόμαστε μέσα στο 2016! Με εξαίρεση το τετ-α-τετ του Κούτρη, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 67’, ο «Άγιαξ της Ηπείρου»… απουσίαζε στο δεύτερο 45λεπτο. Για να φτάσουμε στο… τελειωτικό χτύπημα του 89’, όταν όλοι οι αμυντικοί του ΠΑΣ «κοιμήθηκαν» και ο Ρουντ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, οδηγώντας το ματς στην παράταση! Εκεί, οι Ηπειρώτες θυμήθηκαν το ραντεβού τους με την ιστορία…

Μπήκαν «σκυλιασμένοι», βάζοντας καλά στο μυαλό τους ότι η Οντ ΔΕΝ είναι καλύτερη ομάδα από αυτούς και με τον Κούτρη, στο 98’, έφτασαν στο γκολ, που τους έδωσε, έστω και με την ψυχή στο στόμα, τη μεγάλη και ιστορική πρόκριση για τον γ’ προκριματικό του Europa League, στην παρθενική ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, είχε και δοκάρι στο 110’!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Οντ (Νταγ Έιλεφ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (62′ Μπεργκ), Νόρντκβελε (85′ Μεσούντι), Γιένσεν (101′ Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94′ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79′ Μαμπουλού), Φερφελής (66′ Κούτρης).

Διαιτητής: Τόμας Μούσιαλ (Πολωνία)
Γήπεδο: Skagerak Arena, Σκίεν, Νορβηγία

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*