Home / Μπάσκετ / NBA / Οι Καβαλίερς ισοπέδωσαν τους Γουόριορς!

Οι Καβαλίερς ισοπέδωσαν τους Γουόριορς!

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς φώναξαν “παρών”! Πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση, διέλυσαν τους πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, με 120-90, μείωσαν σε 2-1 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη σειρά των τελικών του NBA. Εντυπωσιακός ο Λεμπρόν Τζέιμς, στα ρηχά ο Στέφεν Κάρι.
 Δύο σερί ήττες και μάλιστα με μεγάλες διαφορές ήταν ασήκωτες για τους Καβαλίερς. Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς στο πρώτο ματς της σειράς στο Κλίβελαντ, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση, διέλυσε τους πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 120-90 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη σειρά των τελικών του NBA.

Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τους δύο πρώτους αγώνες. Μπήκαν με πάθος και έφτασαν γρήγορα στο 9-0, μπλοκάροντας τους Γουόριορς. Το κοινό βοήθησε με τη φωνή του και η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (33-13) στο πρώτο κιόλας δωδεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι “πολεμιστές” μάζεψαν κάπως τη διαφορά, με τον Κάρι να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά από 13 πρώτα λεπτά συμμετοχής!

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες με τη διαφορά στους 8 πόντους (51-43), όμως οι Καβς εκτοξεύτηκαν και πάλι στην τρίτη περίοδο. Τα μακρινά εύστοχα σουτ του Τζέιμς έκαναν το 70-48 (+22), με την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ να δείχνει από εκείνο το σημείο και μετά πως δεν μπορούσε να επιστρέψει. Το 89-69 στο τέλος του δωδεκαλέπτου δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους, με το τέταρτο δωδεκάλεπτο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και τους δυο προπονητές να στρέφουν το μυαλό τους στο τέταρτο παιχνίδι.

Κορυφαίος για τους Καβαλίερς ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Κάιρι Ίρβινγκ με 30 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ σε 37 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Στέφεν Κάρι με 19 πόντους σε 31 λεπτά αγώνα, όπως και ο Κλέι Τόμπσον που σταμάτησε στους 10 πόντους.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*