Home / Μπάσκετ / NBA / Έκαναν το πρώτο βήμα οι Γουόριορς

Έκαναν το πρώτο βήμα οι Γουόριορς

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκαναν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που επικράτησαν με 104-89 των Κλίβελαντ Καβαλίερς στην “Oracle Arena”. Πολλές οι βοήθειες από τον πάγκο για τους πρωταθλητές, σε ένα ματς που οι Splash Brothers πέτυχαν μαζί μόλις 20 πόντους!

Με το δεξί ξεκίνησαν στη σειρά των τελικών του NBA οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Στο πρώτο ματς κόντρα στους Καβαλίερς στην κατάμεστη “Oracle Arena” έφτασαν στη νίκη με 104-89 και έδειξαν από την αρχή τις… άγριες ορέξεις τους για ακόμη μια χρονιά.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Οι Splash Brothers, Κάρι και Τόμπσον, μπορεί να μην πήραν πολλές προσπάθειες ωστόσο, όποιος μπήκε στο παρκέ, βοήθησε τα μέγιστα.

Το ημίχρονο έκλεισε με 52-43 υπέρ των πρωταθλητών, με τους Καβς να έχουν σκορ από την καλή τους τριάδα, Λεμπρόν-Ίρβινγκ-Λαβ, αλλά από εκεί και πέρα να στερούνται λύσεων.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά. Οι Γουόριορς έπαιξαν αποτελεσματικά το small ball, δυσκολεύοντας αρκετά την ομάδα του Κλίβελαντ, η οποία είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Στην τελευταία περίοδο μάλιστα η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 17 πόντους (104-87), με την παρέα του Λεμπρόν να… αφήνει το ματς και να κοιτάζει πλέον στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λίβινγκστον που ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε 20 πόντους, με τον Γκριν να πετυχαίνει άλλους 16 πόντους. Ο Μπαρνς σημείωσε 13 πόντους, ο Ιγκουοντάλα 12 πόντους, ενώ τέλος οι Κάρι και Τόμπσον πέτυχαν μαζί (!) 20 πόντους (11 ο πρώτος και 9 ο δεύτερος).

Από την άλλη πλευρά για τους Καβαλίερς, ο Ίρβινγκ είχε 26 πόντους, ο Τζέιμς άγγιξε το triple-double με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ και τέλος ο Λαβ είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

 

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*