Home / Κώστας Μιαούλης / Oι τρεις μεγάλοι (εκτός Ολυμπιακού) κοιτούν την προοπτική για κόουτς από Super League

Oι τρεις μεγάλοι (εκτός Ολυμπιακού) κοιτούν την προοπτική για κόουτς από Super League

Την ώρα που μιλάμε, τα σενάρια που αφορούν τρεις συγκεκριμένους προπονητές και τις προοπτικές ν’ αναλάβουν τον πάγκο των τριών εκτός Ολυμπιακού, βρίσκονται πάνω στο τραπέζι ως τέτοια. Βέβαια για να διακινούνται με τόση ευκολία και να γράφονται αυτή την ώρα, μπορεί να σημαίνει και κάτι παραπάνω μπορεί και τίποτα. Πάντως με τους Μπόλονι, Χιμένεθ και Γκαρσία να μοιάζουν ήδη ξεθωριασμένοι, ενώ ανέλαβαν μέσα στη σεζόν, οι προοπτικές του να κοιτάξουν αυτές οι τρεις ομάδες, τους Ράσταβατς, Γιαννίκη και Λόπεθ. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, μοιάζουν ενδιαφέρουσες προοπτικές, χωρίς αυτό να σημαίνει για όλους πως είναι στην πραγματικότητα. Ωστόσο και οι περιορισμένες δυνατότητες για λανθασμένες επιλογές από το εξωτερικό, προφανώς και ωθούν τις ομάδες στο να το σκέφτονται.

Αν πάρουμε αφετηρία από την ΑΕΚ, υπάρχουν πηγές που λένε πως η αναζήτηση για κάτι καινούριο στον πάγκο, υπάρχει εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Βέβαια αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναδεικνύεται και η τεράστια προχειρότητα και έλλειψη καθαρής σκέψης έγινε η επιλογή του Χιμένεθ. Ή απλώς το πόσο εύκολα είχε η ΑΕΚ, να φέρει τον Ανδαλουσιανό για να βγει η χρονιά και ν’ αναζητήσει με περισσότερη άνεση χρόνου το τι θα φέρει το καλοκαίρι. Αν τώρα αυτό σημαίνει πως αυτό το κάτι θα είναι ο Αργύρης Γιαννίκης, δεν πιστεύω πως ήταν και πολύ σωστή σκέψη. Από το τέλος του προηγούμενου χρόνου ημερολογιακά πάντως, το όνομα του έχει παίξει πάρα πολύ. Αποτελεί μια επιλογή που φημολογείται πως αρέσει στον πιο στενό συνεργάτη του διοικητή της ΑΕΚ.

Για μένα, ακόμα και αν έχει μια συμπαθητική πορεία με τον ΠΑΣ, δεν σημαίνει πως αποτελεί ιδανική λύση για τον πάγκο της Ένωσης και φυσικά το ίδιο ισχύει και για πολύ κόσμο της Ένωσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως νέοι προπονητές, δεν πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες σε αυτούς τους πάγκους. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για τη νέα σεζόν η Ένωση, επίσημα, όπως και για το πώς το σκέφτεται με το ρόστερ. Κι αυτό ανεξάρτητα με το ποιος θα κάθεται στον πάγκο της.

Στον Παναθηναϊκό, ο Μπόλονι έφερε το “τριφύλλι” σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ, ωστόσο και τις δύο φορές οι «πράσινοι» έχυσαν την καρδάρα με το γάλα. Ήρθε και ο αποκλεισμός από τον ΠΑΣ, για να φέρει πλέον και τον Μπόλονι στο κάδρο για το αν θα κάθεται και τη νέα περίοδο στον πάγκο του «τριφυλλιού», με κόντρα τα προγνωστικά. Από τους προπονητές που πραγματικά δείχνουν κάτι ξεχωριστό και παρουσιάζουν έργο, φαίνεται πως είναι ο Μίλαν Ράσταβατς, που ξεκάθαρα στην πατρίδα του, τον έχουν σε πολύ μεγαλύτερη υπόληψη, απ’ όσο τον έχει εδώ το κοινό. Άλλωστε ανάμεσα σε πάρα πολλούς προπονητές που έχει η σχολή των πλάβι, επιλέχθηκε για την Σερβία στο τεχνικό τιμ του Μουντιάλ του 2018.

Οι «πράσινοι» αν επιλέξουν τον Σέρβο, δεν φεύγουν από την πρόθεση τους να παίζουν σφιχτά, ένα πιο οργανωμένο όμως ποδόσφαιρο, που θα έχει σίγουρα πυλώνα έναν δυνατό σέντερ φορ και πολύ καλούς εξτρέμ, με χαφ που θα μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα με τους μεγάλους είναι πειστικά, τότε αυτό αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που τον καθιστούν ελκυστική περίπτωση.

Στο κάδρο για την ομάδα που δεν ακούγεται τόσο πολύ αλλά είναι ξεκάθαρο πως θ’ αναζητήσει προπονητή και ίσως σύντομα είναι ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Ισπανός τεχνικός του Βόλου, αποτελεί αυτή τη στιγμή μια περίπτωση που ο ΠΑΟΚ έχει σε αναμονή, μιας και ο Ουρουγουανός αυτή τη στιγμή δείχνει να τα έχει χαμένα και σε πτωτική πορεία ο Δικέφαλος του Βορρά μοιάζει να έχει την μεγαλύτερη. Το γεγονός πως πολλά άτομα από τον Βόλο, φαίνεται να μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, κάνει το ενδεχόμενο της περίπτωσης Λόπεθ, πιο ρεαλιστικό σενάριο από τα άλλα δύο πιο πάνω.Φυσικά και δεν αποκλείεται να παίξουν με διαφορετικό τρόπο τα ονόματα για τις τρεις ομάδες. Όπως και είναι ανοικτό, να μην πάει σαφώς και κανένας απ’ αυτούς πουθενά σε αυτούς τους συλλόγους.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*